Nokia X2, a doua generaţie de telefoane Nokia X cu sistem Android va dispune de CPU quad-core

Autori: Aurelian Mihai, Liviu - Andrei Mihai 21.05.2014
Nokia X2, a doua generaţie de telefoane Nokia X cu sistem Android va dispune de CPU quad-core

Deşi solid construit şi destul de arătos, Nokia X nu prea a reuşit să-i impresioneze pe fanii telefoanelor cu Android, performanţele oferite fiind sub nivelul telefoanelor Windows Phone cu preţ similar. Cu toate acestea finlandezii nu se dau bătuţi, pregătind deja următoarea versiune numită Nokia X2.

Aparent, telefonul Nokia X2 există deja la stadiu de prototip şi chiar dacă nu va fi lansat mai devreme de anul 2015, pe internet ar fi apărut deja primul benchmark. Potrivit scorului de 11827 punte obţinut în benchmark-ul AnTuTu, Nokia X2 va fi un telefon mult mai sprinten decât actualul Nokia X, ajungând din urmă modelele bazate pe Windows Phone.

Nokia X2

Potrivit dezvăluirilor făcute în paginile reţelei chinezeşti de socializare Baidu.com, Nokia X2 rămâne un produs adresat celor cu buget modest, dar echipat de această dată cu chipsetul Qualcomm MSM 8210, posibil în versiune cu CPU quad-core. În plus, cantitatea de memorie RAM va fi dublată la 1GB, iar memoria internă creşte la 4GB.

Venit după un telefon Nokia X destul de convingător prin aspectul exterior şi calitatea ecranului, un telefon Nokia X2 cu performanţe decente ar putea fi bine primit de fani.