Nokia X2 Dual SIM, lansat oficial şi disponibil din iulie la preţul de 99 euro

Nokia X2 Dual SIM, lansat oficial şi disponibil din iulie la preţul de 99 euro

Nokia tocmai a lansat cel de-al patrulea smartphone cu Android din ofertă, după Nokia X, X+ şi XL. Cu numele de scenă Nokia X2, acesta este un smartphone dual SIM cu preţ foarte atractiv, mai performant şi mai bine dotat decât precedentele.

Prezentat într-o carcasă din plastic viu colorat, foarte uşor de personalizat prin înlocuirea capacului ce îmbracă aproape întreg telefonul, Nokia X2 atrage prin preţul foarte competitiv de 99 euro la pachet fără abonament. În schimbul acestei sume ne alegem cu un telefon dual-SIM entry-level bazat pe o versiune de Android puternic modificată (Nokia X Software Platform 2.0) , având interfaţă în stil Window Phone şi acces la o selecţie limitată de aplicaţii furnizate prin intermediul propriului magazin Nokia Store.

Nokia X2

Dacă putem trece peste absenţa colecţiei tradiţionale de aplicaţii Google şi accesul la magazinul Google Play, Nokia X2 oferă totuşi o selecţie interesantă de aplicaţii preinstalate: calculator, alarmă, calendar în care putem salva diverse notiţe, web browserul Opera, aplicaţia WeChat, managerul de fişiere Astro File Manager, client pentru serviciul OneDrive de la Microsoft cu 15GB spaţiu de stocare gratuit şi mai multe jocuri.

Toate acestea sunt susţinute cu o platformă hardware bazată pe chipsetul Snapdragon 200, având CPU dual-core la 1.2GHz şi 1GB memorie RAM, dublu faţă de cât oferea predecesorul Nokia X. Spaţiul de stocare este limitat la 4GB împărţiţi cu aplicaţiile deja instalate, dar poate fi extins cu până la 32GB ataşând un card microSD. Pe spatele carcasei găsim o cameră foto de 5MP cu autofocus, iar deasupra ecranului de 4.3” cu tehnologie Clear Black LCD şi rezoluţie 480×800 găsim un webcam VGA.

Nokia X2 - oferit în mai multe versiuni de culoare

Din păcate, raportat la specificaţiile telefonului acumulatorul de 1800mAh este în continuare subdimensionat, aşa că nu trebuie să avem aşteptări prea mari la capitolul autonomie.

Telefonul Nokia X2 va putea fi găsit în ofertele magazinelor începând cu luna iulie 2014, în variante de culoare verde, portocaliu, galben, alb şi negru.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult