Nokia X6 va fi primul smartphone de la HMD Global cu „breton”

Nokia X6 va fi primul smartphone de la HMD Global cu „breton”

Gama de smartphone-uri 2018 de la Nokia abia a ajuns în România săptămâna trecută, însă în China, HMD Global pregăteşte deja următoarele modele. Nokia X6 pare să fie primul dispozitiv al companiei cu design modernizat, cu „breton” în partea de sus şi margini foarte subţiri în jurul display-ului, care merge însă spre piaţa de mijloc şi nu spre high-end, precum alţi producători cu telefoane „decupate”. Momentan Nokia X6 nu a fost anunţat oficial, însă acesta ar trebui să apară în următoarele câteva zile.

Conform informaţiilor publicate de Digi TechQQ, o publicaţie de tehnologie din China, noul Nokia X6 va beneficia de un display de 5,8” cu rezoluţie Full HD+ pe format 19:9 (2.280 x 1.080 pixeli) şi va veni în două variante: una cu chipset MediaTek Helio P60, 4 GB memorie RAM şi 64 GB stocare şi una cu Snapdragon 636, 6 GB memorie RAM şi 128 GB stocare. Acumulatorul ambelor variante va fi de 3.300 mAh, însă probabil că modelul cu Snapdragon va oferi autonomie mai bună, datorită procesorului mai eficient cu consumul.

Pe partea din spate, telefonul pare să ofere un sistem dual-camera verfical cu optică ZEISS şi un senzor de amprentă, în timp ce pîn partea de jos vor fi regăsite un port USB Type-C şi un jack audio. Asemeni altor modele Nokia deja lansate, Nokia X6 pare să abordeze un design în două culori, cu un spate alb, decorat pe margini cu accente aurii. Totodată, telefonul este livrat cu Android Oreo 8.1 din fabrică.

Preţul pentru Nokia X6 în model de bază va fi de 1599 yuan, echivalent cu 250 de dolari americani, în timp ce varianta mai puternică va costa 1799 yuan, adică 280 de dolari. Nu este clar când va ajunge acest model în Europa, sau dacă vor exista şi alte dispozitive Nokia din gama X. În trecut, lansările din China faţă de ţările vestice au fost decalate cu aproximativ 3 luni.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult