Nokia XpressMusic 5800 ar putea fi lansat pe 2 octombrie

24.09.2008
Nokia XpressMusic 5800 ar putea fi lansat pe 2 octombrie

Mia întâi s-a spus că va fi lansat pe 8 octombrie. Apoi că ar fi anunţat pe 17 octombrie. Acum, cel mai nou (şi cu puţin noroc cel mai credibil) zvon, dă ca aproape sigură lansarea lui Nokia XpressMusic 5800 pe 2 octombrie. Cert este că Nokia va prinde luna octombrie cu XpressMusic 5800.

Nume de code Tube, Nokia XpressMusic 5800, va fi primul smartphone Nokia cu sistem de operare Symbian S60 care va oferi funcţii touchscreen. De aici şi nerăbdarea cu care acesta este aşteptat. Va fi interesant de văzut cum a reuşit Nokia să optimizeze pentru touchscreen interfaţa sistemului de operare Symbian S60. Ar putea fi cel mai interesant telefon al anului.

Oricum, faptul că va Symbian S60 va fi optimizat pentru touchscreen nu înseamnă neapărat că Nokia va renunţa la versiunea clasică. Ba chiar mi se pare normal ca cele două versiuni de S60 să coexiste pentru a putea motoriza clase şi tipuri diferite de telefoane. În acest fel, Nokia reuşeşte să-şi îmbogăţească şi mai mult palmaresul de telefoane. Şi, probabil, telefoanele inteligente cu S60 clasic se vor mai ieftini pentru a le face loc celor cu touchscreen.

Nokia XpressMusic 5800

Urmărește Go4IT.ro pe Google News