Nokia XR21 ar putea fi următorul telefon Nokia „indestructibil”

28.04.2023
Nokia XR21 ar putea fi următorul telefon Nokia „indestructibil”

Înlocuitor pentru modelul XR20 de acum doi ani, Nokia XR21 vine cu specificații actualizate și un design foarte atrăgător pentru categoria de telefoane rugged.

Livrat într-o carcasă cu certificare IP68 pentru protecție la apă și praf, respectiv certificare MIL-STD-810H pentru anduranță la condiții potrivnice de utilizare, Nokia XR21 este proiectat să reziste căderilor pe ciment și scufundare accidentală în apă.

Potrivit listei neoficiale cu specificații, noul smartphone vine cu ecran FHD+ de 6.49 inch, protejat în spatele unui scut Corning Gorilla Glass Victus și încadrat de o ramă ceva mai groasă, consecință inevitabilă pentru carcasa cu înveliș cauciucat. Intenționat pentru scenarii de utilizare neprevăzute, Nokia XR21 vine echipat și cu un buton programabil, prevăzut la partea de sus a carcasei. Spre exemplu, poți asocia acestui buton o aplicație sau comandă anume. În plus, designul prevede și o agățătoare pentru curea de transport, permițând asigurarea telefonului prin legarea la rucsac sau îmbrăcăminte.

Sub „capotă”, configurația este optimizată mai degrabă pentru eficiența consumului de energiei, în detrimentul performanțelor absolute. Astfel, Nokia XR21 vine echipat cu chipsetul Snapdragon 695 5G, ajutat cu 6GB memorie RAM și 128GB stocare internă. Lista dotărilor este completată cu o cameră principală de 64MP, echipată cu lentile f/1.8, plus o cameră de 8MP cu zoom optic. Sunetul este asigurat cu difuzoare stereo.

Acumulatorul de 4800mAh poate fi încărcat la viteză de 33W prin USB-C, adaptorul AC fiind inclus în pachetul cu accesorii.

Cu greutate de 235 grame și preț de aproximativ 500 dolari, Nokia XR21 vine cu Android 12 preinstalat și actualizări garantate până în anul 2026, respectiv, patch-uri de securitate până în 2027. Noul model Nokia ar putea fi dezvăluit oficial în cursul lunii mai.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult