Nothing phone (1), mai rezistent decât OnePlus 10 Pro. VIDEO

01.08.2022
Nothing phone (1), mai rezistent decât OnePlus 10 Pro. VIDEO

Am aflat deja că Nothing Phone (1) nu este foarte ușor de dezasamblat și reparat. Vestea bună este că telefonul este foarte solid, acesta supraviețuind unui test extrem în care rivalul OnePlus 10 Pro s-a rupt pur și simplu în două.

Nothing Phone (1) pare genul acela de telefon fragil, capacul din sticlă prin care se văd diverse elemente decorative și fața dominată de ecranul decupat după conturul carcasei având mai mult de-a face cu eleganța și mai puțin cu trăsăturile unui dispozitiv proiectat să reziste în timp. Doar că, primul flagship al celor de la Nothing exact asta este, ecranul OLED venind cu protecție Gorilla Glass 5 și o construcție perfect plată, foarte bine protejată de rama metalică a carcasei. Același lucru poate fi spus și despre spatele din sticlă, perfect plat și fixat de șasiul carcasei folosind adezivi puternici.

Probată cu celebrul ”bend test”, publicat pe canalul YouTube JerryRigEverything, rezistența lui Nothing phone (1) este de necontestat, telefonul trecând fără daune evidente o probă din care alte produse cu pretenții au ieșit complet „șifonate”.

Singurele puncte slabe din designul Nothing phone (1) par să fie „liniile” pentru antenă decupate pe rama laterală, însă telefonul este salvat de adezivii foarte puternici care permit flexarea fără rupere a carcase. Totuși, trosniturile clar audibile în timpul experimentului par să indice anumite fisuri interne, cel mai probabil la zonele de îmbinare dintre elementele din plastic și șasiul din aluminiu al telefonului.

Aparent, Nothing phone (1) a fost proiectat mai mult după exemplul telefoanelor Apple, țintind o construcție cât mai solidă, dar nu neapărat accesibilă pentru eventuale reparații. PBK reviews a oferit o notă de reparabilitate de 3 din 10, în special pentru dificultatea operațiunilor de dezasamblare, faptului că nu există componente de schimb de cumpărat, dar și pentru că pentru a schimba multe dintre componente trebuie să desfaci prea multe alte elemente din interior. Ecranul, în special este foarte greu de înlocuit, necesitând dezasamblarea completă a dispozitivului.

Vestea bună este că scutul Gorilla Glass 5 ar trebui să prevină zgârieturile adânci, iar construcția solidă face puțin probabile accidentele prin torsionare/îndoirea carcasei (ex. când te așezi pe telefonul uitat în buzunarul de la spate).

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult