Nothing phone (1) va fi un telefon mid-range. Vânzarea lui va fi pe bază de invitații

23.06.2022
Nothing phone (1) va fi un telefon mid-range. Vânzarea lui va fi pe bază de invitații
foto: MKBHD

Până acum, compania Nothing a păstrat un val de mister în jurul primului său telefon, phone (1), vorbind mai degrabă despre el la nivel filozofic, despre felul în care acesta va schimba piața „plictisitoare” de telefoane mobile. Recent au fost dezvăluite „luminițele” de pe spatele telefonului, iar astăzi aflăm pentru prima dată informații concrete despre configurația sa, dar nu din surse oficiale. Cineva a testat deja telefonul cu GeekBench, rezultatele fiind înregistrate în baza de date a aplicației. Totuși, există și câteva informații oficiale despre telefon: va fi lansat printr-un sistem de invitații, la fel ca originalul OnePlus One.

Nothing phone (1) folosește un procesor mid-range din 2021

Listarea de pe GeekBench dezvăluie câteva detalii hardware despre Nothing phone (1), precum procesorul folosit și cantitatea de memorie RAM. Avem astfel de a face cu un telefon mid-range din gama superioară, cu un procesor de anul trecut: Snapdragon 778+, versiunea îmbunătățită a modelului 778 original, cu frecvențe puțin mai mari, la 2,51 GHz pentru nucleul principal. Acest cip folosește și un GPU Adreno 642L, decent pentru a rula cele mai noi jocuri video pe setări înalte. La capitolul memorie RAM, avem doar 8 GB. Nu este clar dacă va exista și o versiune cu 12 GB. Între timp, Qualcomm a anunțat Snapdragon 7 Gen 1, modelul mai nou și mai performant.

Scorurile nu sunt tocmai impresionante, dar sunt în linie cu alte telefoane echipate cu același chipset: 797 puncte pentru testul single-core și 2.803 puncte pentru testul multi-core. Telefonul se livrează cu Android 12 la „bord”, așa cum ne-am aștepta pentru un smartphone lansat în vara lui 2022 (data oficială de prezentare este 12 iulie).

Totuși, nu toată lumea va putea să comande acest telefon în prima zi. De exemplu, în SUA, telefonul nu se va lansa deloc, fiind oferit doar în cadrul unui program pilot câtorva „testeri”. Apoi, pentru Europa, Nothing va aplica aceeași strategie pentru phone (1) pe care am văzut-o la prima generație OnePlus: invitații pentru posibilitatea de a plasa o comandă. Asta sugerează că Nothing nu are încă linii de producție care să acopere posibila cerere. Anterior, vânzările OnePlus One au fost deschise către publicul larg la câteva luni după lansare.

sursa: GSM Arena, Android Authority

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult