Nothing Phone (2) va folosi un chipset de „flagship” de la Qualcomm

03.03.2023
Nothing Phone (2) va folosi un chipset de

Se pare că o parte dintre zvonurile recente despre următorul Nothing Phone încep să fie confirmate. Leaker-ii de informații sugerau lunile trecute că Nothing Phone (2) va fi un telefon echipat cu hardware high-end, spre diferență de modelul original, care a folosit un chipset de medie, pentru a atinge un preț mai accesibil. Carl Pei, CEO-ul și fondatorul Nothing, a confirmat la Mobile World Congress că va folosi un chipset Snapdragon din seria de top pe următorul său telefon.

Nothing și Qualcomm au confirmat la MWC utilizarea unui cip Snapdragon 8 pe Nothing Phone (2)

Carl Pei a anunțat alături de CEO-ul Qualcomm, Cristiano Amon, că Nothing Phone (2) va folosi un chipset Snapdragon din seria 8. Faptul că nu a fost confirmat direct faptul că va folosi Snapdragon 8 Gen 2 înseamnă că, cel mai probabil, că telefonul este la câteva luni distanță. Astfel, până la lansarea generației „2” de Nothing Phone, Qualcomm ar putea avea pe piață un model superior.

Așa cum ne-am obișnuit în ultimii ani, Qualcomm lansează pe la jumătatea anului un model „plus”, așa că nu ar fi exclus să vedem un Nothing Phone (2) cu Snapdragon 8+ Gen 2, cu frecvențe puțin mai mari și probabil o eficiență crescută din punct de vedere al consumului de energie.

Pei spune însă că o lansare în SUA este totuși complicată. Momentan Nothing Phone (1) este disponbil într-un soi de testare beta în această regiune. Acesta nu va fi lansat oficial în magazinele americane și probabil că nici Phone (2) nu va fi disponibil simultan cu varianta europeană. Pei spune că Nothing este încă o companie mică și nu are resursele necesare pentru a depăși provocările unei lansări într-o piață atât de mare precum SUA.

Cel mai probabil Nothing Phone (2) nu va fi însă un „flagship”, ci mai degrabă un „flagship killer” în stilul modelelor mai vechi de la OnePlus, cu procesor performant, dar și câteva compromisuri, pentru a atinge un preț mai accesibil.

sursa: Android Police

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult