NuAns Neo, smartphone-ul cu două capace de schimb în culori diferite, nu va mai fi lansat

10.08.2016
NuAns Neo, smartphone-ul cu două capace de schimb în culori diferite, nu va mai fi lansat

Finanţat printr-un proiect Kickstarter menit să adune 725.000 dolari pentru finanţarea producţiei de serie, smartphone-ul NuAns Neo nu a reuşit să impresioneze publicul, atrăgând doar 489 finanţatori care au donat numai 142.638 dolari.

Motorizat de platforma Windows 10 Mobile – o alegere nu chiar atât de inspirată dacă ne uităm la cota de piaţă mai mică de 1%, NuAns Neo a fost expus mai întâi în Japonia spre finalul anului trecut, iar apoi la expoziţia CES 2016 organizată în prima parte a acestui an. Proiectul a continuat în iunie cu anunţul începerii unei campanii de finanţare Kickstarter, cu începere din data de 1 iulie.

Afişând o combinaţie mai degrabă neinspirată de capace interschimbabile şi un design care nu prea se potriveşte cu trendul actual NuAns Neo a sfârşit prin a fi tratat mai mult ca o ciudăţenie decât o alternativă credibilă la produsele brandurilor deja consacrate, adunând mai puţin de un sfert din finanţarea necesară.

Exceptând principalul element de atracţie – capacele de schimb în culori diferite, NuAns Neo era un smartphone cu Windows 10 destul de banal, motorizat de chipsetul Snapdragon 617 şi echipat cu un ecran HD de 5”. Lista specificaţiilor menţiona şi o configuraţie cu 2GB/16GB memorie, camera foto principală de 13MP şi camera frontală de 5MP . NuAns Neo dispunea şi de conector USB C, respectiv acumulator de 3350 mAh, despre care putem presupune că avea funcţionalitate quick-charge. Dispozitivul oferea până şi funcţionalitate Continuum, permiţând folosirea ca şi sistem mini PC, în compania unui docking-station adecvat.

Între timp, Microsoft a anunţat că ediţia Windows 10 Mobile Anniversary Update nu va respecta termenul de lansare zvonit pentru data de 9 august, având nevoie de timp suplimentar pentru consolidarea funcţiilor oferite.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult