Nubia Red Magic Mars, desemnat cel mai puternic telefon cu Android în clasamentul AnTuTu

Nubia Red Magic Mars, desemnat cel mai puternic telefon cu Android în clasamentul AnTuTu

AnTuTu a publicat Top 10 cele mai puternice smartphone-uri cu Android, ediţia ianuarie 2019.

Primele locuri ale acestui clasament sunt ocupate de cele mai puternice trei telefoane de pe piaţă, în top 3 intrând două modele dezvoltate de Huawei: Mate 20 şi varianta accesibilă Honor V20. Premiant este însă Nubia Red Magic Mars, noul smartphone detronând rivalul Huawei Mate 20 care a ocupat această poziţie în luna decembrie.

Întrucât modelele Huawei Mate 20 şi Honor V20 sunt bazate pe acelaşi chipset Kirin 980, realizat folosind un proces de fabricaţie pe 7nm, era de aşteptat ca acestea să câştige la mustaţă în faţa rivalului Red Magic Mars, motorizat de un chipset Snapdragon 845 pe 10nm. Diferenţele între primele trei clasate şi produsele rămase pe locurile 4-10 sunt destul de mici, optimizarea pentru folosirea eficientă a bateriei aplicată la nivel de firmware aducând în schimb alte avantaje, cum ar fi temperaturi de funcţionare mai bune şi autonomie crescută.

Nou intrate în clasament, Asus ROG phone şi Vivo Nex S au scos din competiţie modelul optimizat pentru gaming Xiaomi Black Shark (înlocuit între timp de varianta Black Shark Helo) şi Nubia X.

Pentru lunile februarie-martie se întrevăd schimbări importante în clasament, noua ofertă smartphone bazată pe chipsetul Snapdragon 855 aducând salturi considerabile de performanţă.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult
Recomandare video