Nubia Z50, cel mai ieftin telefon cu Snapdragon 8 Gen 2. Include și o cameră principală neobișnuită

20.12.2022
Nubia Z50, cel mai ieftin telefon cu Snapdragon 8 Gen 2. Include și o cameră principală neobișnuită

Nubia este unul dintre brand-urile chinezești care încă reușește să supraviețuiască în piață, în ciuda vânzărilor nu tocmai grozave. Telefoanele companiei se concentrează pe piața din China, dar acestea sunt disponibile și în variante internaționale, cu software echipat cu servicii Google, pentru cei care își doresc dispozitive mai „diferite”. Noul său flagship, Nubia Z50, vine cu specificații comparabile cu cele ale altor producători, dar cu un sistem de camere mai puțin „tradițional”.

Nubia Z50 este un soi de „flagship killer”

De fapt, telefoanele Nubia au camere mai neobișnuite de câteva generații deja, înlocuind camera principală, care, în general, oferă o distanță focală echivalentă cu 24mm pe un aparat full-frame, cu distanță focală echivalentă cu 35mm. Această perspectivă este astfel mai îngustă, dar este mai potrivită pentru anumite tipuri de fotografii, precum cea de stradă sau portrete.

Nubia Z50 back camera

Aceasta folosește un senzor Sony IMX787 de 64 megapixeli, popular în general în zona de telefoane mid-range, dar destul de performant pentru majoritatea utilizatorilor. Nubia Z50 integrează doar o singură cameră secundară, un ultra wide de 50 megapixeli cu focalizare automată, care poate fi folosită și pe post de cameră macro.

Configurația hardware este, în rest, destul de „normală” pentru un flagship actual: ecran AMOLED de 6,67” cu refresh rate la 144 Hz, chipset Snapdragon 8 Gen 2, 16 GB memorie RAM, până la 1 TB stocare UFS 4.0 și un acumulator de 5.000 mAh cu încărcare la 80W.

Nubia Z50 black

Prețul pornește de la 2.999 yuan, adică aproximativ 400 euro, pentru varianta de bază cu 8 GB RAM și 128 GB stocare, și ajunge până la 5.999 yuan, adică 810 euro pentru varianta de top cu 16 GB RAM și 1 TB stocare. Acesta este astfel cel mai ieftin telefon cu Snapdragon 8 Gen 2 de până acum.

sursa: GSM Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult