Numeroase telefoane Pixel 3 și Pixel 3 XL se defectează spontan. Cauza nu este cunoscută

01.09.2021
Numeroase telefoane Pixel 3 și Pixel 3 XL se defectează spontan. Cauza nu este cunoscută

Tot mai mulți posesori de telefoane Pixel 3 și Pixel 3 XL își găsesc dispozitivele repornite și blocate în meniul EDL, acestea refuzând să mai încarce sistemul Android.

Numit și Emergency Download Mode, meniul EDL este în mod normal afișat imediat după pornirea telefonului și doar la folosirea unei anume combinații de apăsări între tasta Power și Volum. Presupunând că telefonul este conectat prin USB-C la un PC pe care rulează un software specializat, telefonul va accepta instalarea de patch-uri firmware sau ROM-uri de Android. Dar în cazul de față, telefonul repornește spontan în modul EDL și rămâne blocat așa, ca și cum firmware-ul Android nu ar fi instalat.

Cum problema nu poate fi rezolvată fără cunoștințe aprofundate de modding Android, cei mai mulți utilizatori ajung cu telefonul la centrul de service pentru rescrierea versiunii de firmware. Contactați pentru clarificări, reprezentanții Google nu oferă explicație oficială, precizând doar că investighează situația.

Între timp, unii utilizatori aruncă vina pe o actualizare de firmware nereușită, însă fără a putea stabili exact despre care este vorba. Singurul indiciu este faptul că problemele au început să se manifeste începând cu luna decembrie, unele dispozitive încetând să funcționeze în mod spontan și fără un motiv anume.

Pixel 3

Fără un remediu din partea Google, presupusul bug firmware este ca o veritabilă bombă cu ceas, putând dezactiva în orice moment telefoanele utilizatorilor.

Acesta nu este primul incident de acest tip raportat la telefoanele Pixel 3. Aparent, fără legătură problema descrisă mai sus, un număr destul de mare de utilizatori Pixel 3 au reclamat oprirea spontană a telefonului mobil, atunci când nivelul de încărcare a bateriei scade sub pragul de 30%. În plus, unii utilizatori au reclamat și probleme cu ”mișcarea” și ”vibrarea” camerei foto care afectează calitatea pozelor obținute. Ceva mai rar, utilizatorii au reclamat și crash-uri ale aplicației de captură, rămânând să fie demonstrat dacă acestea sunt cauzate de o problemă hardware a telefonului, sau bug-uri software între timp remediate.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult