nuvifone M20 – smartphone cu GPS premium

12.02.2009
nuvifone M20 - smartphone cu GPS premium

În urmă cu o săptămână aflam despre colaborarea dintre Garmin şi Asus în vederea producerii de telefoane mobile cu GPS avansat. Primul astfel de dispozitiv anunţat a fost nuvifone G60, iar astăzi încă unul iese de sub acoperire: Garmin Asus nuvifone M20.

nuvifone M20 este un smartphone echipat complet, de la modul GSM şi sistem de operare Windows Mobile 6.1 Professional, până la conexiuni Wi-Fi şi HSDPA plus receptorul GPS premium de la Garmin şi hărţile aferente. Singurul dezavantaj pare a fi lipsa tastaturii fizice QWERTY.

Garmin Asus nuvifone M20

Pe partea de GPS, smartphone-ul vine cu pachetul de hărţi pentru America de Nord, Europa de Est şi Europa de Vest. O aplicaţie interesantă preinstalată pe M20 este Ciao!. Utilizatorii pot vizualiza pe hartă locul în care se află persoanele din reţeaua Ciao! (imaginaţi-vă o reţea de socializare care te informează cu privire la punctele de interes în care se găsesc membrii ei – cu voia lor, desigur) şi pot realiza trasee către acestea.

Printre alte detalii, specifice telefoanelor mobile, menţionăm: touchscreen de 2.8 inch cu rezoluţie VGA, spaţiu de stocare 4 GB / 8 GB, cameră foto de 3 MP cu geotagging şi Bluetooth. Garmin Asus nuvifone M20 va fi prezent la Mobile World Congress şi sperăm ca de acolo să aflăm şi informaţii despre disponibilitate şi preţ. Nu de alta dar avem de a face cu un produs extrem de interesant.

Garmin Asus nuvifone M20

Şi nuvifone G60 a fost descris mai în detaliu, cu puţin înainte de startul marelui târg de comunicaţii mobile. Specificaţiile sunt similare cu cele întâlnite la M20, doar că G60 are un display mai mare, de 3.55 inch.

nuvifone G60

Urmărește Go4IT.ro pe Google News