O companie din Rusia vinde iPhone 12 Pro Stealth, fără cameră foto, la 5.000 de dolari

02.12.2020
O companie din Rusia vinde iPhone 12 Pro Stealth, fără cameră foto, la 5.000 de dolari

Caviar, producătorul rus de bijuterii și telefoane personalizate din materiale premium, dar și metale prețioase sau pietre rare, a lansat o nouă ediție de iPhone 12 Pro care pentru 5.000 de dolari nici măcar nu include camerele foto, unul dintre marile motive să cumperi aceste telefoane. Noile dispozitive fac parte din gama „Stealth” și nu includ nicio cameră foto funcțională. Nici măcar camera frontală nu funcționează, aceasta fiind dezactivată, însă sistemul de recunoaștere facială, Face ID, care folosește senzori cu infraroșu, încă deblochează telefonul.

iPhone 12 Pro Stealth vine fără camere foto

Producătorii de telefoane scoteau în trecut și versiuni speciale ale dispozitivelor lor, cu camere foto dezactivate sau complet lipsă. Acestea erau dedicate angajaților din instituții de stat și soldaților, care din considerente de securitate națională, riscau secrete de stat folosind dispozitive cu camere active. iPhone 12 Pro Stealth de la Caviar dorește să acopere acest gol din oferta din piață, oferind aceste dispozitive fără camere celor bogați, care se tem de spionaj prin intermediul telefonului.

Caviar vinde două versiuni: iPhone 12 Pro Stealth și Stealth Gold, fiecare realizat cu o carcasă complet plată pe partea din spate, realizată din titan, care înlocuiește sticla de pe varianta originală. Astfel, telefoanele vor fi și semnificativ mai rezistente la șocuri și accidente. Vor exista doar câte 99 de dispozitive din fiecare variantă, deci nu vor fi foarte mulți „bogați” care vor căra după ei un iPhone fără camere foto.

În timp ce utilizatorii de rând merg cu telefonul la service atunci când camera foto nu mai funcționează, unii sunt dispuși să plătească peste 5.000 de dolari pentru a primi un telefon care nu include această componentă.

Ba chiar, față de modelele produse de Caviar în trecut, care includeau fie design-uri complicate, fie pietre prețioase, modelele Stealth sunt parcă și „plictisitoare”, justificând cu greu prețul față de restul ofertei companiei. Nu că ai putea justifica plata de 5, 10 sau chiar 25 de mii de dolari pe un iPhone 12 foarte ușor, dar măcar atunci când apare în discuție aurul, diamantele sau alte elemente prețioase, este puțin mai ușor de înțeles de unde vin costuri în plus.

sursa: Caviar

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult