O companie lansează smartphone-ul care nu rămâne niciodată fără memorie

O companie lansează smartphone-ul care nu rămâne niciodată fără memorie

În curând, aglomerarea memoriei telefonului mobil cu pozele şi filmuleţele din vacanţă ar putea să nu mai fie o problemă, noul smartphone dezvoltat în cadrul unui proiect kickstarter oferind spaţiu de stocare practic nelimitat.

Cu preţ de 399 dolari şi termen de livrare pentru luna februarie 2016, Nextbit Robin respectă promisiunea făcută apelând la o versiune modificată de Android, capabilă să gestioneze memoria internă în cantitate de 32 GB cu ajutorul tehnologiilor de stocare cloud.

Astfel, în loc să lase în seama utilizatorului gestionarea fişierelor păstrate în memoria telefonului, dispozitivul triază automat fişierele folosite recent de cele mai rar accesate, cele din urmă fiind mutate automat într-un cont de stocare cloud. Astfel, telefonul mobil va dispune mereu de suficient spaţiu de stocare pe cardul de memorie intern, păstrând totodată fişierele mai rar accesate într-o locaţie uşor accesibilă.

În afara celor 32 GB memorie internă, pachetul standard va include şi 100 GB spaţiu de stocare în cloud, memoria disponibilă efectiv fiind astfel de 128 GB. Teoretic, capacitatea de stocare asigurată suplimentar prin serviciul de stocare cloud poate fi extinsă contracost oricât de mult avem nevoie, eliberând memoria locală a telefonului mobil fără să ştergem nici un fişier.

O companie lansează smartphone-ul care nu rămâne niciodată fără memorie

Aparent, idea unui smartphone cu spaţiu de stocare nelimitat a fost bine primită de către public, proiectul finanţat în cadrul unui program kickstarter având deja aproape 1.4 milioane dolari fonduri depuse, la care se adaugă alţi 100000 dolari rezultaţi în urma precomenzilor primite până acum.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult