O nouă amânare: Sony Ericsson XPERIA Duke Nukem Edition

29.08.2008
O nouă amânare: Sony Ericsson XPERIA Duke Nukem Edition

După ce au curs râuri de cerneală, s-au iscat controverse, au “ars” creiere şi s-au tocit degete pe subiectul “Sony Ericcson XPERIA X1”, a venit tristul moment să spunem că este un telefon aproape ratat. Fanii SE au rămas dezamăgiţi la aflarea veştii cum că „talentatul” smartphone a fost din nou amânat, cel mai probabil pentru anul 2009.

Motivul ţine de problemele care tot persistă la implementarea soft-ului Windows Mobile 6.1. Redactorii Engadget, prezenţi zilele acestea la târgul IT (IFA 2008) din capitala Germaniei, au avut ocazia să încerce telefonul XPERIA. Încercarea a fost sortită eşecului căci din cele trei exemplare prezente la stand-ul Sony Ericsson, unul prezenta doar nişte LED-uri de stare verzi, al doilea nu funcţiona deloc, iar ultimul, ca un adevărat erou, a pornit pentru ca la scurt timp să crape iremediabil. Din mulţimea de fotografii realizate la faţa locului, abia două înfăţişează smartphone-ul activ.

Duke Nukem Forever Sony Ericsson XPERIA X1

Amânarea lui XPERIA X1 a stârnit tot felul de idei, care de care mai năstruşnice. Unii cred că întârzierea este intenţionată, pentru a-l lansa în 2009 cu Windows Mobile 7. Cine ştie, poate că se va înţelege mai bine cu viitoarea versiune a sistemului Microsoft.

Pe mine toate acestea mă lasă rece. Mă gândesc doar la un alt exemplar ce urma să revoluţioneze industria IT&C, dar care într-un final s-a dovedit a fi un eşec mai mare şi mai greu decât el însuşi: Nokia N91. Sau, de pe tărâmul jocurilor, să vă aduc aminte de 3D Realms şi al lor celebru Duke Nukem Forever? Sper ca Sony Ericsson să nu aibă aceeaşi soartă cu XPERIA.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News