OnePlus 11, dezasamblat. Cât de reparabil este noul flagship (VIDEO)

28.02.2023
OnePlus 11, dezasamblat. Cât de reparabil este noul flagship (VIDEO)

Mai ieftin decât Galaxy S23, dar cu dotări apropiate mai degrabă de S23 Ultra, OnePlus 11 conturează o alegere interesantă pentru fanii Android aflați în căutarea unui telefon cu dotări de top, bazat pe Snapdragon 8 Gen 2.

Totuși, dacă la rivalul S23 Ultra am aflat deja că acumulatorul poate fi reparat relativ ușor, Samsung luând măsuri pentru înlesnirea reparațiilor care pot prelungi durata de viață a dispozitivelor, până acum nu am putut formula o părere și despre noul flagship OnePlus.
Ei bine, nici OnePlus 11 nu dezamăgește, deși anumite intervenții cum ar fi înlocuirea ecranului pot fi mult îngreunate de numărul mare de componente fixate cu adeziv și care vor trebui extrase pentru reinstalarea într-un nou modul ecran-carcasă.

Cel puțin în cazul exemplarului OnePlus 11 din clipul de mai sus, finisajul ușor rugos nu permite atașarea unei ventuze pentru extracția capacului din sticlă. În schimb, accesul trebuie forțat cu ajutorul unei unelte din plastic, după încălzirea riguroasă a capacului din sticlă pentru slăbirea adezivului. Odată accesat, interiorul expune o asamblare realizată în principal cu șuruburi. După extragerea acestora, capacul de protecție din plastic aplicat peste placa electronică trebuie declipsat cu grijă de pe șasiul carcasei. Operațiunea nu pune mari probleme, însă e nevoie de atenție la extragerea conectorului tip panglică aflat imediat dedesubt, respectiv, detașarea modului de încărcare wireless fixat cu adeziv la unul din capete.

Spre deosebire de majoritatea soluțiilor întâlnite la alți producători, acumulatorul cu 2 celule este flexibil în zona mediană. Din acest motiv, este necesară detașarea adezivului în două etape, trăgând de panglicile prevăzute pe ambele laturi ale bateriei. La fel de simplu pot fi extrase și camerele foto de pe spatele telefonului, doar pentru camera frontală fiind necesară extragerea plăcii electronice principale. De asemenea, nici înlocuirea modulului pentru microfon, difuzor și portul USB-C nu va pune probleme deosebite.

La final, OnePlus 11 este depunctat pentru dificultatea înlocuirii ecranului și numărul mare de componente fixate cu adeziv, obținând un scor de reparabilitate de 6.5 puncte din 10 posibile.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult