OnePlus 12 apare în primele imagini neoficiale cu un sistem de camere îmbunătățit. FOTO

14.07.2023
OnePlus 12 apare în primele imagini neoficiale cu un sistem de camere îmbunătățit. FOTO
sursa: OnLeaks x Smartprix

Nu pare că a trecut foarte mult timp de la lansarea lui OnePlus 11, dar deja suntem la jumătatea anului 2023, așa că încep pregătirile pentru următoarea generație de flagship-uri ale brand-ului chinez. OnePlus nu a fost niciodată un brand care a putut să își țină secretele prea bine ascunse, așa că avem deja primele imagini realizate folosind planurile CAD ale unui prototip de OnePlus 12. Deși design-ul general nu diferă foarte mult față de cel al modelului recent, utem observa câteva diferențe importante, care sugerează și upgrade-uri.

OnePlus 12 nu va adopta un design fundamental diferit

Telefonul este la cam jumătate de an distanță de momentul în care va ajunge pe piață. În ultimii ani, OnePlus a lansat flagship-urile sale mai întâi în China, în luna decembrie sau ianuarie și le-a adus la câteva luni distanță și în Europa, fără modificări la nivel hardware.

Astfel, nu este greu de crezut că un prototip de OnePlus 12 există deja și are, în mare parte, design-ul finalizat. Știm chiar și faptul că, cel mai probabil, telefonul va integra procesorul Snapdragon 8 Gen 3, care va debuta la sfârșitul lunii octombrie, în cadrul Snapdragon Summit, organizat de Qualcomm.

OnePlus-12-5K1-scaled
sursa: OnLeaks x Smartprix

Pe de altă parte, sursa acestor imagini este OnLeaks, leaker cu experiență de mulți ani, care reușește să pună mâna pe planurile telefoanelor înainte ca acestea să fie anunțate, iar, de cele mai multe ori, veridicitatea lor se confirmă odată cu dezvăluirea oficială.

Sistemul de camere va primi un zoom periscopic de rezoluție înaltă

OnePlus 11 a venit cu un design mai puțin obișnuit, cu o cameră integrată într-un cerc, care nu pot spune că mi-a plăcut la momentul testării, în mod special. Se pare însă că acest design va fi păstrat și pe OnePlus 12, însă camera cu numărul 3, pentru zoom 2x, va fi înlocuită cu una periscopică, cu zoom mai mare. Am văzut în trecut astfel de camere cu zoom de la 3,2x la 3,5x, 5 sau chiar 10x. Nu știm încă ce fel de zoom a ales OnePlus pe următorul său model. Logo-ul Hasselblad din centrul modulului de cameră sugerează că parteneriatul dintre Oppo și producătorul de camere va continua și în 2024.

OnePlus-12-5K4-scaled
sursa: OnLeaks x Smartprix

Zvonurile spun că OnePlus 12 va integra doi senzori de 50 megapixeli, pentru camera principală și pentru ultrawide, alături de unul de 64 megapixeli pentru zoom. Având în vedere că zoom-ul era punctul slab al sistemelor de camere OnePlus, upgrade-ul ar putea fi major.

Singura altă diferență notabilă este mutarea camerei frontale de pe colț pe centru. Marginile ecranului rămân curbate, iar specificațiile ecranului probabil că vor fi păstrate. Deja OnePlus 11 avea unul dintre cele mai bune ecrane din piață, cu diagonală de 6,7”, rezoluție QHD+ și refresh rate variabil de la 1 la 120 Hz, datorită tehnologiei LTPO.

OnePlus-12-5K2-scaled
sursa: OnLeaks x Smartprix

Dacă toate aceste modificări și upgrade-uri se confirmă, OnePlus 12 ar putea fi unul dintre cele mai bune telefoane disponibile la începutul anului 2024.

sursa: Smartprix

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult