OnePlus 2 Mini listat în baza de date GFX Bench

15.12.2015
OnePlus 2 Mini listat în baza de date GFX Bench

OnePlus pregăteşte deja noile smartphone-uri pe care le va lansa în 2016 şi deja încep să apară detalii despre acestea. Primul dispozitiv nou al companiei din noul an ar putea fi chiar o variantă miniaturizată a lui OnePlus 2, care va purta numele de „Mini”. Informaţiile au fost găsite în baza de date a testului software GFX Bench, unde pot fi observate specificaţiile tehnice ale noului smartphone.

Asemeni altor producători, precum Apple şi Sony, OnePlus se pregăteşte să integreze hardware-ul variantei sale standard a telefonului într-un corp semnificativ mai mic. Atât iPhone 6/6S, cât şi Xperia Z5 Compact, integrează componente aproape identice cu cele de pe variantele Plus şi Z5, iar OnePlus 2 Mini pare să facă acelaşi lucru. Spre diferenţă de acestea însă, rezoluţia display-ului nu va fi scăzută.

Conform GFX Bench, OnePlus 2 Mini va integra un display de 4,6” cu rezoluţie Full HD şi un chipset Snapdragon 810 de la Qualcomm la 1,7 GHz. Memoria RAM listată este de 3,6 GB, însă această valoare este uneori afişată pentru dispozitivele cu 4 GB. De asemenea, spaţiul de stocare disponibil de 54 GB sugerează că cel puţin un model va veni echipat cu 64 GB. OnePlus 2 Mini va integra camere foto de 12, respectiv 5 megapixeli, însă vine fără un cip NFC şi totodată fără un senzor de amprentă, asemeni fratelui său mai mare.

Acest model pare să fie exact ceea ce sugerează numele: o versiune mai compactă, însă la fel de performantă a lui OnePlus 2, care probabil că va veni şi la un preţ uşor scăzut. Nu este clar când plănuieşte compania chineză să anunţe OnePlus 2 Mini, însă având în vedere că telefonul este deja în teste, nu va mai dura mult până când vom primi informaţii oficiale despre acesta.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult