OnePlus 2 va integra Snapdragon 810 v2.1

19.06.2015
OnePlus 2 va integra Snapdragon 810 v2.1

OnePlus nu se fereşte să vorbească din când în când despre următorul său smartphone, iar astăzi compania chineză a dezvăluit hardware-ul pe care acesta îl va integra. Este vorba despre chipset-ul Snapdragon 810, acelaşi pe care alţi producători precum HTC şi LG l-au integrat deja în câteva smartphone-uri. Deşi acest model de procesor este cunoscut pentru temperatura sa ridicată în utilizare, OnePlus ne asigură că smartphone-ul său nu va întâmpina astfel de probleme.

Pentru a ne asigura că OnePlus 2 va fi ferit de supraîncălzire, blogul oficial menţionează că este vorba despre Snapdragon 810 v2.1, o variantă îmbunătăţită a chipset-ului. Compania chineză susţine că a lucrat alături de Qualcomm pentru a adapta procesorul la smartphone-ul său, folosind materiale care disipă căldura în construcţie. De asemenea, oficialii OnePlus susţin că testele lor au oferit rezultate comparabile cu „standardul în industrie” în materie de temperaturi în utilizare.

Mai mult decât atât, sistemul de operare OxygenOS a fost optimizat pentru Snapdragon 810, pentru a folosi cât mai eficient resursele pe care acesta le are la dispoziţie. Totul ar trebui să ducă la performanţă ridicată şi la temperaturi scăzute în utilizare intensă, însă declaraţiile celor dela OnePlus vor putea fi confirmate abia după lansarea modelului „2”. Momentan nu există o dată de lansare în afară de o fereastră stabilită pentru „toamnă”, nu există fotografii spion sau oficiale şi nici alte detalii despre viitorul smartphone chinezesc, însă cu siguranţă acesta nu va fi disponibil în cantităţi prea mari în momentul apariţiei.

OnePlus a confirmat faptul că va implementa din nou un sistem bazat pe invitaţii pentru vânzarea lui OnePlus 2, în timp ce OnePlus One va rămâne disponibil în ofertă fără restricţii

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult