OnePlus 3, mai bun decât Galaxy S7 în ce priveşte viteza de încărcare a bateriei

Echipat cu acelaşi chipset Snapdragon 820 ca şi rivalul Galaxy S7, OnePlus 3 demonstrează însă un avantaj crucial pentru folosirea telefonului mobil în condiţii optime de-a lungul zilei.

Testat simultan cu un exemplar Galaxy S7, smartphone-ul cu preţ de 400 dolari a reuşit în doar 30 minute să înncarce acumulatorul din dotare până o capacitate de 67%, timp în care vârful de gamă Samsung a ajuns la o capacitate de numai 50%. Diferenţa nu pare mare, însă poate face diferenţa pentru un smartphone funcţional la finalul zilei, în situaţiile când din lipsă de timp nu reuşeşti să încarci pe deplin bateria.

Rezultatele înclină şi mai mult în favoarea lui OnePlus 3 atunci când telefonul este încărcat în timp ce funcţionează cu ecranul pornit. Mulţumită unui nou tip de adaptor AC şi folosirii conectorului USB C, încălzirea telefonului este mult diminuată, permiţând continuarea încărcării acumulatorului în modul Fast Charge. În schimb, la Galaxy S7 modul Fast Charge nu funcţionează decât în timpul cât ecranul telefonului este oprit, astfel că nivelul de încărcare a bateriei  a urcat doar până la 23% la repetarea testului cu o durată de 30 minute.

Mult mai rece la atingere, OnePlus 3 poate atinge capacitatea nominală a bateriei în puţin peste o oră, indiferent dacă este sau nu folosit în timp ce este conectat la adaptorul AC.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult