OnePlus 5 şi 5T primesc Android 9.0 Pie de Sărbători

27.12.2018
OnePlus 5 şi 5T primesc Android 9.0 Pie de Sărbători

Telefoanele OnePlus 5 şi 5T, lansate anul trecut, sunt în continuare dispozitive foarte puternice şi rapide, chiar dacă au apărut alte două modele mai noi de la compania chinezească între timp. Acestea sunt ultimele modele ale companiei realizate în jurul unei carcase metalice şi totodată ultimele cu ecrane fără decupaj în partea de sus. OnePlus continuă să îşi demonstreze suportul extins pentru dispozitivele sale mai vechi, lansând noul sistem de operare Oxygen OS 9.0 pentru modelele 5 şi 5T, bazat pe Android 9.0 Pie.

Cadoul de Sărbători din partea OnePlus către utilizatorii telefoanelor sale din 2017 include toate  funcţiile pe care Android 9.0 Pie le oferă. Vorbim despre funcţia Adaptive Battery, care va reduce consumul inutil de resurse, atunci când utilizarea lor nu este necesară, Adaptive Brightness, care va urmări comportamentul de setare al luminozităţii şi îl va optimiza în funcţie de oră, cât şi acces la noua interfaţă bazată pe gesturi.

Alte funcţii noi ar fi integrarea Google Lens direct în aplicaţia de cameră, oferind acces la informaţii contextuale despre ceea ce este în faţa ta doar cu o simplă apăsare de buton. Gaming Mode 3.0 este de asemenea integrat, oferind performanţă îmbunătăţită în jocuri, prin oprirea proceselor care nu sunt necesare din fundal şi optimizarea frecvenţei la care rulează procesorul şi cipul grafic, pentru un consum de baterie mai mic şi maximum de performanţă posibilă.

Oxygen OS pentru OnePlus 5 şi OnePlus 5T a fost lansat într-o versiune de testare beta publică în urmă cu doar câteva săptămâni, aşa că lansarea atât de rapidă a versiunii finale a venit ca o surpriză pentru toţi utilizatorii, mai ales în perioada de Crăciun, când mulţi s-ar aştepta să nu mai fie lansat niciun astfel de update până la începutul anului următor. Cei care au folosit deja Oxygen OS 9.0 pe modelele OnePlus 6 sau 6T ştiu deja la ce să se aştepte.

Dacă aveţi un OnePlus 5 sau OnePlus 5T, verificaţi manual dacă acesta a primit update-ul, în cazul în care notificarea nu a venit deja. Alternativ, va trebui să mai aşteptaţi câteva zile, întrucât majoritatea acestor update-uri OTA sunt lansate în valuri, pentru a nu aglomera serverele.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult