OnePlus 5: ultimele detalii neoficiale înainte de lansare

20.06.2017
OnePlus 5: ultimele detalii neoficiale înainte de lansare

În această seară vom primi detaliile complete de la OnePlus despre noul său smartphone, OnePlus 5, însă până atunci avem o ultimă avalanşă de informaţii, de data aceasta sursa leak-urilor fiind persoane care au deja telefonul, cât şi câteva dintre accesoriile realizate pentru acesta. Se pare că majoritatea zvonurilor erau adevărate, detaliile oarecum obscure fiind acum legate de software-ul care va veni pre-instalat pe OnePlus 5, care pare să fie o nouă versiune de Oxygen OS, bazată pe Android Nougat.

Imaginile noi cu telefonul descriu ceea ce am văzut şi în trecut în imagini spion. Avem de a face cu un dispozitiv cu display care măsoară 5,5” în diagonală, foarte similar în design cu ceea ce am văzut în ultimii câţiva ani în oferta Apple. Pe partea din faţă putem observa un senzor de amprentă sub display, o cameră foto şi un difuzor pentru apeluri, iar pe laterale, butoanele sunt poziţionate similar cu cele de pe iPhone (power pe partea dreaptă, volum şi butonul de silent pe partea stângă).

Spatele este de asemenea similar cu cel de pe iPhone 7 Plus, cu un sistem dual camera poziţionat în colţul din stânga sus, orientat pe orizontală. În afară de logo-ul OnePlus şi de dungile din plastic pentru antene, spatele este foarte curat. Aceste imagini au apărut pe Venture Beat într-un articol semnat de Evan Blass, editor care a prezentat mai multe dispozitive OnePlus înainte de lansare.

Un utilizator din China a publicat deja imagini cu telefonul şi cutia sa în libertate, în timp ce alţii au pe mână şi câteva huse, două dintre care imită lemnul.

Cu această ocazie am primit şi o listă cu specificaţiile tehnice ale telefonului, alături de preţurile sugerate pentru India. Deşi nu este menţionată rezoluţia display-ului, se presupune de mai multe luni că vorbim despre un panou Full HD bazat pe tehnologia AMOLED. Restul hardware-ului constă în chipset-ul Qualcomm Snapdragon 835 la 2,3 GHz, acumulator de 4.000 mAh şi configuraţii cu 6 GB RAM şi 64 GB stocare sau 8 GB RAM şi 128 GB stocare. Telefonul va fi livrat în culorile Slate Grey şi Soft Gold în ambele configuraţii şi Deep Black doar în varianta superioară.

Preţul sugerat de leak-urile recente este de 32.999 rupii indiene pentru modelul cu 6 GB RAM şi 37.999 rupii pentru cel cu 8 GB, adică 460, respectiv 530 de euro. Vom afla dacă într-adevăr acestea sunt preţurile oficiale în această seară, în cadrul evenimentului de lansare.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult