OnePlus 7 a fost listat pe un magazin online. Iată lista completă de specificaţii

08.03.2019
OnePlus 7 a fost listat pe un magazin online. Iată lista completă de specificaţii

Este uşor de intuit ce hardware general va include următoarea generaţie de smartphone-uri OnePlus, întrucât compania chineză încearcă întotdeauna să integreze cele mai puternice componente de pe piaţă şi împrumută anumite linii de design de la compania-soră OPPO. Noul OnePlus 7 a fost deja listat pe un magazin online şi confirmă majoritatea zvonurilor legate despre design-ul şi configuraţia hardware.

OnePlus 7 – Specificaţii complete

Magazinul online Giztop a publicat din greşeală listarea pentru OnePlus 7 alături de o fotografie a dispozitivului, care seamănă foarte mult cu ceea ce am văzut în imaginile neoficiale care au ajuns în mediul online în ultimele câteva luni. Avem de a face cu un telefon care integrează un display complet, fără notch, cu margini extrem de subţiri, singurul spaţiu negru de pe partea din faţă fiind o mică zonă neagră sub display.

La nivel hardware, avem de a face cu un display de 6,5”, cel mai mare de până acum de pe un smartphone OnePlus, bazat pe un panou AMOLED. Acesta integrează un senzor de amprentă, pe care OnePlus îl numeşte „cel mai rapid de pe piaţă” şi va oferi cel mai probabil rezoluţie Full HD+, însă acest detaliu nu este listat.

Platforma aleasă de către OnePlus pentru a construi acest smartphone este Snapdragon 855, chipset-ul de top de la Qualcomm, realizat pe arhitectură de 7nm, care va veni în configuraţii cu 8 sau 12 GB memorie RAM. De asemenea, la nivel de stocare internă vor exista opţiuni cu 128 sau 256 GB, în funcţie de versiunea aleasă.

Acumulatorul de 4.000 mAh va folosi încărcare rapidă Dash la 44W, una dintre cele mai rapide tehnologii de pe piaţă, iar camerele foto primesc un upgrade. În primul rând, camera frontală va fi retractabilă, asemeni celei pe care am văzut-o anul trecut pe dispozitivele Vivo Nex. Camera principală va beneficia de trei senzori: 48 + 20 + 5 megapixeli, însă nu este clar ce va face fiecare. În trecut, OnePlus a folosit doi senzori pentru a adăuga mai multe detalii în fotografii, însă de data aceasta al treilea ar putea fi folosit pentru detectarea adâncimii în modul portret.

Ecran

6,5″, AMOLED, Full HD+ 

Sistem de operare Android 9.0 (Oxygen OS 9)
Chipset Snapdragon 855 (7nm)
Procesor Octa-core (1 x 2,84 GHz Kryo 485 & 3 x 2,41 GHz Kryo 485 & 4 x 1,78 GHz Kryo 485)
Procesor grafic Adreno 640
 
RAM 8/12 GB
Stocare 128/256 GB
Card da, microSD
Date HSPA, LTE
Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac
Bluetooth 5
USB USB Type-C
Cameră foto

Cameră triplă

  • 48 MP
  • 20 MP 
  • 5 MP
Filmare video 4K
Cameră foto frontală 16 MP
Baterie 4.000 mAh
Dimensiuni

161,3 x 76n=,1 x 8,8 mm

Greutate 185 grame
Culori Black
Altele NFC, senzor de amprentă în ecran, dual-SIM, cameră frontală retractabilă, 

OnePlus 7 – Software

Evident, la nivel software, OnePlus 7 va veni echipat din fabrică cu Oxygen OS 9, bazat pe Android Pie 9.0, versiune software care este deja disponibilă pe modelele OnePlus lansate în ultimii câţiva ani.

OnePlus 7 – Preţ şi data de lansare

Nu rămâne să mai aflăm decât data de lansare a noului dispozitiv, întrucât preţul de pornire va rămâne cel mai probabil neschimbat, undeva în jurul a 550 de euro.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult