OnePlus 7 apare într-o imagine „spion”. Vine cu design „slider”

14.01.2019
OnePlus 7 apare într-o imagine „spion”. Vine cu design „slider”

OnePlus a demonstrat că se poate adapta foarte repede la trend-urile pieţei, lansând în ultimii doi ani smartphone-uri cu design competitiv pe piaţă, adaptat la cele mai recente trenduri. Mai întâi am primit OnePlus 5T, cu ecran 18:9, apoi OnePlus 6 cu notch, iar de curând a fost lansat OnePlus 6T cu un notch şi mai mic, în formă de picătură de apă. OnePlus 7 ar putea să evite însă decuparea ecranului folosind un sistem slider, sugerează o imagine „spion” cu un prototip al telefonului.

În timp ce Samsung şi Huawei au adoptat deja design-ul cu display perforat, OnePlus crede că ar putea să ofere o experienţă mai plăcută de utilizare prin implementarea unui sistem de tip slider pentru a ascunde camera. Astfel, ecranul va fi complet şi va acoper aproape toată suprafaţa frontală a telefonului, în timp ce camera frontală poate fi pornită doar la nevoie, printr-o simplă glisare a ecranului în jos. Acest design a fost deja adoptat de companii precum Xiaomi şi Lenovo în cele mai recente modele de top, cât şi de către Huawei în realizarea lui HONOR Magic 2.

Imaginea prezintă prototipul lui OnePlus 7 într-o carcasă care să protejeze liniile de design ale telefonului în cazul unui leak, însă decupajele din partea de sus şi faptul că acea parte a carcasei este goală sugerează că acolo are loc camera frontală şi senzorii de pe partea din faţă, care apar atunci când display-ul este „tras în jos”. Deasupra ecranului poate fi observată o grilă subţire care are menirea de a proteja difuzorul pentru apeluri. Pentru a oferi mai multă veridicitate acestei imagini, cel care a realizat-o a pus telefonul lângă un OnePlus 6T în varianta „prototip”, într-o carcasă de plastic similară.

Desigur, imagini 3D cu telefonul bazate pe această fotografie neoficială au început deja să apară, dezvăluind modul în care ar putea telefonul să arate fără carcasa de protecţie din plastic. La o primă privire, avem de a face cu un telefon OnePlus obişnuit, cu ecran complet, slider-ul fiind singurul element cu adevărat nou în materie de design.

În cazul în care se dovedeşte că această imagine este bazată pe un prototip real, va fi curios să vedem cum vor evolua dispozitivele OnePlus de acum înainte. Ne-am fi aşteptat ca OnePlus să investească mai mult în realizarea unui telefon care să ofere aceleaşi avantaje precum flagship-urile tradiţionale, cu încărcare wireless şi rezistenţă la apă. Trecerea la un design slider înseamnă că rezistenţa la apă nu este o prioritate pentru OnePlus, în ciuda faptului că a făcut tot posibilul pentru a izola componentele interne ale celor mai recente dispozitive ale sale într-un mod similar cu Samsung şi Apple. Ce lipsea de pe OnePlus 6 şi OnePlus 6T era certificarea IPXX.

Galerie foto

Momentan acesta este primul „leak” în care putem vedea un OnePlus 7 mai „clar”, singura altă imagine cu un nou dispozitiv al producătorului chinez fiind cu un nou model de telefon 5G, care va oferi un design complet diferit.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult