OnePlus 8 și OnePlus 8 Pro 5G primesc specificații complete

08.04.2020
OnePlus 8 și OnePlus 8 Pro 5G primesc specificații complete

Deși sunt așteptate mai degrabă spre jumătatea anului, noile flagship-uri OnePlus probabil că vor fi lansate chiar din această lună, ultimele zvonuri dând ca sigură data de 14 aprilie.

Între timp, imagini de prezentare obținute prin canale neoficiale au confirmat versiunile de culoare pregătite, iar acum obținem și lista completă cu specificațiile versiunilor OnePlus 8 și OnePlus 8 Pro 5G.

Cu un design exterior foarte diferit de seria lansată anul trecut, cele două versiuni OnePlus 8 încearcă să impresioneze cu ecranul întins peste lateralul carcasei, lăsând doar suficient spațiu pentru casca audio decupată din partea de sus. În schimb, camera frontală este acomodată acum prin perforarea ecranului, OnePlus preluând trendul urmat anul acesta de majoritatea producătorilor.

Motorizat de chipsetul Snapdragon 865, OnePlus 8 vine echipat cu 8GB/12GB memorie RAM și 128GB/256GB stocare internă ultra-rapidă.

Camera principală este un model de 48MP cu stabilizare optică (sensor Sony IMX586 pentru modelul stantard și IMX689 pentru versiunea Pro), cameră ultra-wide 16MP (48MP la modelul Pro). Dacă la OnePlus 8 oferta se oprește la funcția macro asigurată cu un modul de 2MP, modelul OnePlus 8 Pro oferă în plus cameră de 5MP pentru funcția color filter și cameră de 8MP cu stabilizare optică, suportând zoom optic hibrid până la valoarea 3X.

Camera frontală este un model de 16MP cu lentile f/2.0 și senzor Sony IMX 471, asistat cu stabilizare electronică a imagini.

Seria OnePlus 8 suportă filmare până la rezoluție 4K UHD, cu 30 și 60 fps, filmare FHD folosind camera frontală, include moduri de captură pe timp de noapte, HDR, RAW și un Pro mode cu setări avansate de captură.

Ecranul de 6.78” cu tehnologie Fluid AMOLED oferit pe modelul Pro suportă rezoluția 3168 x 1440 pixeli și 120Hz rată de împrospătare a imaginii. Ceva mai temperat, modelul standard OnePlus 8 primește un ecran de 6.55” cu rezoluție 2400 x 1080 pixeli și rată de refresh la 90Hz.

Puțin mai înalt și mai lat, OnePlus 8 Pro 5G cântărește 199 grame în timp ce OnePlus 8 vine cu o greutate de 180 grame. Ambele sunt livrate în carcase acoperite aproape integral cu sticlă minerală și au finisaje în gradienți de culoare. Printre opțiunile de culoare disponibile se numără Onyx Black, Glacial Green, Interstellar Glow și Ultramarine Blue.

Având în vedere abundența de informații apărute înaintea lansării, rămâne doar să vedem ce inovații a adus producătorul la partea de software și care sunt performanțele oferite, ambele aspecte urmând să fie lămurite săptămâna viitoare.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult