OnePlus a anunţat scumpirea lui OnePlus 3. Brexit este de vină

05.07.2016
OnePlus a anunţat scumpirea lui OnePlus 3. Brexit este de vină

OnePlus a anunţat în mod oficial scumpirea noului său smartphone, OnePlus 3, în Marea Britanie. Motivul pentru care acesta va costa mai mult decât până acum este valoarea lirei sterline, care este în scădere încă de săptămâna trecută, de când britanicii au votat în favoarea părăsirii Uniunii Europene. Scumpirea va avea loc săptămâna viitoare, cei englezii care doresc să cumpere un model la preţul actual având astfel puţin timp pentru a beneficia de preţul vechi.

Începând cu data de 11 iulie 2016, OnePlus 3 va putea fi comandat de către britanici la preţul de 329 de lire sterline în varianta de bază. Aceasta este o scumpire de 20 de lire (aproximativ 23 de euro), de la preţul de 309 lire. Având în vedere că OnePlus se bazează pe menţinerea unui preţ cât mai scăzut, cu margini de profit destul de mici, această scumpire era inevitabilă în contextul devalorizării lirei în comparaţie cu alte valute internaţionale.

Probabil că şi alte companii iau în calcul strategii similare, în special cele care nu au în spate corporaţii mari şi lucrează cu un număr relativ mic de unităţi. Se pare însă că doar preţul telefonului va fi afectat în primă fază, OnePlus menţinând preţul standard de până acum pentru restul produselor din magazinul său, precum căşti audio, încărcătoare pentru priză, huse, acumulatori externi şi cabluri de încărcare.

Citeşte şi Brexit va duce la creşterea preţului smartphone-ului OnePlus 3

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult