OnePlus Ace 2 Pro: flagship de buget cu avantaje peste modelul OnePlus 11

17.08.2023
OnePlus Ace 2 Pro: flagship de buget cu avantaje peste modelul OnePlus 11

OnePlus a lansat un nou model flagship, care pare să fie dedicat pieței din China. Acesta se numește Ace 2 Pro și pare să fie o alternativă la OnePlus 11, lansat la începutul acestui an. Se pare însă că noul model ascunde câteva detalii despre ceea ce vom primi anul viitor pe OnePlus 12, întrucât acest dispozitiv integrează câteva componente noi, unele pe care nu le-am mai văzut pe niciun alt smartphone de până acum.

OnePlus Ace 2 Pro vine cu un ecran unic în piață: poate fi folosit în ploaie

În materie de design și specificații, acest model este similar cu OnePlus 11, însă face câteva compromisuri la anumite categorii pentru a atinge un preț mai mic. De exemplu, camera foto nu este una cu branding Hasselblad, și nici una la fel de bine dotată. Avem un senzor principal cu stabilizare optică de 50 megapixeli, alături de două camere din gama mid-range: ultra wide de 8 megapixeli și un macro de 2 megapixeli.

OnePlus Ace 2 Pro colors

Totuși, economiile pe partea de cameră au permis un buget mai mare pentru alte componente. De exemplu, ecranul OLED de 6,7” cu rezoluție între QHD și Full HD la 120 Hz, beneficiază de dimming la 2160 Hz PWM, ceea ce va asigura un flicker redus. Multe persoane se plâng în ultima vreme de dureri de cap de la ecranele telefoanelor mobile, iar acest lucru se datorează frecvenței scăzute de dimming.

O altă funcție unică pe Ace 2 Pro de la OnePlus pentru ecran este funcționarea normală atunci când ecranul este ud. Fie că folosești telefonul în ploaie, fie că ai mâinile umede, acesta va răspunde normal la comenzi, fără erori.

Configurația este una high-end, cu RAM dublu față de majoritatea flagship-urilor

Configurația hardware este însă un capitol la care nu s-a făcut niciun compromis. Telefonul este bazat pe Snapdragon 8 Gen 2, flagship-ul de la Qualcomm și vine configurat cu până la 24 GB memorie RAM, dublu față de majoritatea flagship-urilor din piață, și 1 TB stocare internă. Există și variatne cu 12+256GB și 16+512GB.

Bateria de 5.000 mAh poate fi încărcată în 17 minute, datorită încărcării foarte rapide, la 150W. Cel mai probabil, OnePlus 12 nu va face trecerea la încărcare atât de rapidă, întrucât modelele OnePlus se lansează de obicei cu încărcare mai rapidă doar în China.

OnePlus Ace 2 Pro green

Acest model pare să fie ceea ce tradițional se numea OnePlus „T”. 10T-ul de anul trecut a fost o surpriză plăcută, iar OnePlus 11T cu o configurație de acest gen ar fi cu siguranță pe placul fanilor, mai ales pentru că păstrează slider-ul pentru profiluri audio de pe laterală. Pre-comenzile au început deja în china, de la un preț de pornire de 2.999 yuan, echivalent cu 377 euro. Desigur, o versiune europeană ar costa semnificativ mai mult.

sursa: Android Central

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult