OnePlus anunță două noi modele mid-range: Nord N10 5G și Nord N100

26.10.2020
OnePlus anunță două noi modele mid-range: Nord N10 5G și Nord N100

În 2020, OnePlus sparge toate tradițiile pe care le avea anterior. Acesta a fost anul în care unul dintre modelele sale de top s-a apropiat cel mai mult de prețul flagship-urilor concurente, dar și anul în care compania a lansat o serie de telefoane mid-range. Continuând acest trend, OnePlus a mai dezvăluit două dispozitive de medie, care vor fi lansate foarte curând. Acestea se numesc OnePlus Nord N10 și Nord N100 și sunt aliniate la design-ul modelului OnePlus 8T, dezvăluit de curând.

OnePlus Nord N10 este cel mai ieftin model 5G al companiei

Modelul OnePlus Nord N10 5G este cel mai ieftin telefon 5G al companiei., Acesta vine la un preț mai mic decât originalul Nord, însă nu pierde foarte multe dintre avantajele acelui model. La baza lui stă noul chipset Snapdragon 690 de la Qualcomm, un model cu modem 5G de buget. Acesta este echipat cu 6 GB memorie RAM și 128 GB stocare internă, cât și cu un slot pentru card microSD, o premieră absolută pentru telefoanele OnePlus. Acumulatorul de 4.300 mAh ar trebui să ofere autonomie de durată, fiind folosit pentru a alimenta un ecran Full HD+ de 6,49” cu refresh rate de 90 Hz.

Desigur, fiind un model OnePlus, acesta se încarcă rapid folosind tehnologia Warp Charge 30T, în timp ce camerele sale vor fi probabil mai performante decât cele ale altor telefoane în aceeași gamă de preț. Vorbim despre un sistem cu patru senzori, dintre care cel principal (wide) oferă rezoluție de 64 megapixeli. Camera secundară folosește un obiectiv ultra-wide, în timp ce ultimele două camere beneficiază de un obiectiv macro și un senzor monocrom.

Nord N100 ar putea oferi cea mai bună autonomie de pe un model OnePlus

Dar mai interesant decât N10 este însă modelul OnePlus Nord N100. Acesta beneficiază de un ecran mai mare, de 6,52”, difuzoare stereo și un acumulator de 5.000 mAh cu încărcare la 18W. Este interesant pentru că folosind un chipset Snapdragon 460, acesta ar putea oferi o autonomie foarte bună, chiar dacă nu va fi un campion al performanței. De altfel, cu 4 GB RAM și 64 GB stocare, acesta este clar un model care nu se adresează celor care se joacă foarte mult pe telefon sau care filmează în 4K.

De altfel, filmările și fotografiile probabil că nu vor fi cele mai bune, pentru că folosește un senzor principal de 13 megapixeli, alături de o cameră macro și o cameră de adâncime. Și Nord N100 beneficiază de un slot microSD.

Ambele telefoanele renunță la câteva avantaje ale modelelor anterioare. Niciunul nu folosește un senzor de amprentă în ecran, acestea fiind amplasate pe partea din spate. De asemenea, sunt primele modele care sunt livrate fără cel mai recent sistem de operare în momentul lansării. În loc de Android 11, aceste modele vin cu Android 10.

Cât costă noile modele OnePlus Nord

OnePlus Nord N10 5G va fi lansat luna viitoare, la un preț de 350 de euro și vine în nuanța de culoare „Midnight Ice”. Modelul OnePlus Nord N100, în schimb, beneficiază de o carcasă de culoare „Midnight Frost” și costă 200 de euro. Se pare că seria OnePlus Nord va adopta nuanțe de albastru pentru toate modelele sale, după ce originalul Nord a venit într-un bleu deschis.

sursa: Android Police

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult