OnePlus ar putea anunţa un nou telefon la Mobile World Congress 2019

06.02.2019
OnePlus ar putea anunţa un nou telefon la Mobile World Congress 2019

OnePlus nu vine de obicei la târguri de tehnologie, strategia sa fiind promovarea online a produselor şi interacţiunea directă cu presa şi „influencerii”. Anul acesta însă, compania va avea o prezenţă la Mobile World Congress 2019, unde va prezenta cel mai probabil planurile sale pentru viitor. Acest lucru nu înseamnă obligatoriu lansarea lui OnePlus 7, însă ar putea oferi o privire de ansamblu asupra direcţiei gamei de smartphone-uri ale startup-ului chinezesc.

Mai mulţi membri ai presei au primit invitaţii pentru un eveniment OnePlus cu uşile închise, care va avea loc în Barcelona la sfârşitul lunii februarie. Aici, OnePlus promite să „reimagineze viitorul”, lucru care ar putea însemna orice. Cel mai probabil însă, compania va prezenta aici primul său telefon 5G, care va fi separat de seria sa principală de dispozitive mobile.

Carl Pei, CEO-ul OnePlus, a vorbit în trecut despre smartphone-ul OnePlus cu 5G şi a menţionat două lucruri. În primul rând, acesta va fi mult mai scump, întrucât tehnologia 5G necesită modem-uri mai scumpe şi mai multe, care adaugă câteva sute de dolari la construcţia dispozitivului. Apoi, din cauza acestui lucru, numărul ridicat de antene creşte semnificativ dimensiunile terminalului mobil. Astfel, un OnePlus 5G va fi un telefon complet diferit de ceea ce va ajunge în magazine sub numele OnePlus 7.

Zvonurile referitoare la OnePlus 7 de până acum sugerează că va integra un display fără notch, construcţia fiind realizat în jurul unui design de tip „slider”. Acesta va fi construit pe platforma Snapdragon 855 de la Qualcomm şi va păstra multe dintre elementele de design ale modelelor mai vechi.

Ce va anunţa OnePlus în cadrul prezentării sale de la MWC vom afla însă în doar câteva săptămâni. OnePlus 7 este aşteptat însă cândva în luna iunie, la aniversarea de un an de la lansarea OnePlus 6.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult