OnePlus ar putea lansa CLOVER, un model mid-range și mai ieftin decât Nord

06.08.2020
OnePlus ar putea lansa CLOVER, un model mid-range și mai ieftin decât Nord

OnePlus și-a schimbat complet strategia în 2020. După ce aproape șase ani a livrat exclusiv smartphone-uri accesibile cu specificații de top, compania a cedat și a trecut cu seria sa de dispozitive în gama premium. Pentru a nu pierde atenția utilizatorilor sensibili în special la preț, OnePlus a lansat și modelul Nord, primul mid-range adevărat al său, cu un preț accesibil și specificații deloc rele. Dar acum apar informații despre un dispozitiv OnePlus și mai ieftin numit Clover, care ar putea intra într-o gamă de performanță și mai scăzută, pe care concurența este deja foarte mare.

OnePlus CLOVER ar putea fi un mid-range mai ieftin de 400 de euro

Baza de date a benchmark-ului GeekBench listează acum un dispozitiv numit OnePlus CLOVER. Acesta pare să fie echipat tot cu un chipset Snapdragon 660 de la Qualcomm, cu 4 GB memorie RAM și cu sistemul de operare Android 10. Această alăturare de specificații hardware este foarte ciudată însă pentru OnePlus.

În primul rând, compania obișnuiește să folosească cele mai recente componente din seriile curente de la Qualcomm. Pe segmentul high-end, OnePlus folosește întotdeauna cel mai recent Snapdragon din seria 800, care de obicei este și cel mai performant de pe piață. Pe segmentul mid-range, compania a ales un Snapdragon 765, cel mai puternic chipset de medie de pe piață. Astfel, alegerea pentru OnePlus CLOVER un Snapdragon 660, un chipset lansat în urmă cu trei ani, iese din tiparele obișnuite.

oneplus clover geekbench

Configurația ar putea să nu fie finală

De altfel, Qualcomm a anunțat de curând un nou chipset numit Snapdragon 690, un model cu 5G mai ieftin. Fie OnePlus nu dorește să lanseze încă un telefon cu 5G pe piață pe un segment mai ieftin, fie este vorba doar despre un telefon de test, pe o platformă veche, înainte ca dispozitivul să fie finalizat.

Cert este că un OnePlus CLOVER cu un chipset din gama Snapdragon 600 de la Qualcomm ar putea fi semnificativ mai ieftin decât modelul Nord din prezent, care pornește de la un preț de 409 euro în Europa.

sursa: Geekbench via PhoneArena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult