OnePlus Concept One: un telefon extravagant, construit din piele, aur şi sticlă electrocromică

07.01.2020
OnePlus Concept One: un telefon extravagant, construit din piele, aur şi sticlă electrocromică

OnePlus a prezentat la CES în mod oficial noul său smartphone premium numit OnePlus Concept One. După cum sugerează şi numele, acesta pare să reprezinte momentan doar o demonstraţie tehnologică şi cel mai probabil că nu va ajunge pe piaţă ca un model de serie. De fapt, nu ştim nici măcar dacă va ajunge pe piaţă într-o ediţie limitată, însă parteneriatul cu McLaren ar putea sugera că am putea vedea măcar câteva unităţi la vânzare, pentru fanii celor două branduri.

OnePlus Concept One este un smartphone impresionant din punct de vedere vizual. Acesta foloseşte platforma hardware a modelului OnePlus 7T Pro, cu chipset Snapdragon 855+ şi 12 GB memorie RAM pentru a prezenta câteva noi decizii de design. În primul rând, telefonul adoptă o schemă de culoare predominant portocalie. Pe spate, acesta foloseşte două bucăţi de piele în culoarea „Papaya Orange”, culoarea emblematică a brandului McLaren, alături de o ramă metalică suflată cu aur.

Da, este vorba despre o ramă „aurită”, nu despre o ramă pur şi simplu vopsită într-o culoare aurie. Desigur, cea mai interesantă parte a telefonului şi motivul pentru care OnePlus a pus acest model în lumina reflectoarelor este bucata de sticlă de pe partea din spate, care separă cele două bucăţi de piele.

Pe partea centrală, unde tradiţional vedem camerele foto, nu putem observa decât un spaţiu negru şi logo-ul OnePlus. Acest lucru se datorează faptului că OnePlus foloseşte sticlă electrocromică pentru a masca cele trei lentile ale camerelor. Atunci când porneşti aplicaţia de cameră, sticla devine transparentă şi camerele foto apar ca prin „magie”. De altfel, pe partea din faţă, camera frontală este ascunsă folosind un design retractabil, pe care l-am întâlnit deja pe două modele de la OnePlus: 7 Pro şi 7T Pro.

Se pare însă că utilizarea unei sticle electrocoromice nu este doar o decizie de design, ci are şi o funcţie practică: serveşte drept filtru ND pentru telefon. Acesta este util în situaţii în care lumina este extrem de puternică şi este necesară întunecarea cadrului. Capabilitatea ND8 este activă atunci când foloseşti camera de pe OnePlus Concept One pe modul „Pro”, fiind accesibilă la apăsarea unui singur buton.

Având în vedere că OnePlus 7T Pro McLaren Edition este deja un telefon destul de scump în comparaţie cu modelele precedente de la OnePlus, este destul de clar că o variantă comercială a lui Concept One ar putea depăşi probabil 1.000 de dolari, în special din cauza materialelor folosite. Pielea naturală, aurul folosit pentru colorarea ramei metalice şi sticla electrocromică nu sunt tocmai materiale ieftine.

De asemenea, este puţin dezamăgitor că cel mai impresionant telefon OnePlus din punct de vedere vizual nu beneficiază şi de cel mai puternic hardware al momentului. Un chipset Snapdragon 865 ar fi oferit un motiv în plus pentru upgrade utilizatorilor care au deja un model OnePlus din generaţia curentă. Probabil însă că OnePlus nu s-a obosit să aducă hardware-ul la zi pentru că nu plănuieşte să vândă acest model către clienţi.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult