OnePlus confirmă lansarea Nord CE 2, un model mid-range mai accesibil

10.02.2022
OnePlus confirmă lansarea Nord CE 2, un model mid-range mai accesibil

OnePlus pare să păstreze ordinea lansărilor de anul trecut, anunțând astăzi oficial un eveniment de prezentare pentru OnePlus Nord CE 2, „Core Edition”, o versiune mai accesibilă a lui OnePlus Nord 2 lansat în 2021. Așa cum am văzut cu originalul Nord CE, ne așteptăm la un smartphone cu mici compromisuri la anumite categorii, similar cu ceea ce face Samsung cu seria FE, dar în zona de mid-range superior, nu în zona de flagship.

Noul OnePlus Nord CE 2 va fi lansat săptămâna viitoare

Lansarea noului telefon va avea loc săptămâna viitoare, pe 17 februarie, și deja știm câteva detalii despre capabilitățile sale din partea OnePlus. Compania nu a dezvăluit încă design-ul complet al OnePlus Nord CE 2, însă putem presupune că acesta va semăna foarte mult la exterior cu Nord 2. De altfel, avem deja o imagine cu modulul de cameră, care este similar.

OnePlus Nord CE 2 va beneficia de încărcare rapidă la 65W, o capabilitate pe care o vedem și pe flagship-uri, dar va adopta și un jack de căști de 3,5mm, ceva ce utilizatorii de smartphone-uri din zona mid-range cu siguranță vor aprecia. Mai mult, noul model beneficiază de conectivitate 5G și un slot pentru carduri microSD.

oneplus nord ce 2

Ce nu știm însă cu exactitate este configurația hardware și dacă performanța camerelor va fi diferită. Zvonurile de până acum sugerează adoptarea unui chipset Dimensity 900, un model mai puțin performant decât Dimensity 1200 de pe OnePlus Nord 2.

Telefonul va beneficia de un preț de pornire mai mic decât cel al lui Nord 2. Acesta este așteptat undeva în zona de 300-330 de euro, o zonă de preț frecventată de multe dintre brandurile cele mai populare din piață. Aici, Oppo deja oferă telefoane competitive, alături de Xiaomi, Vivo, Motorola sau Realme. Astfel, OnePlus va trebui să găsească un element care să diferențieze Nord CE 2 de restul dispozitivelor din piață, fie la nivelul camerelor, fie la nivelul performanței oferite.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult