OnePlus lansează actualizarea la Android 9.0 Pie pe seria OnePlus 3

23.05.2019
OnePlus lansează actualizarea la Android 9.0 Pie pe seria OnePlus 3

OnePlus 3 şi OnePlus 3T nu sunt tocmai dispozitive de top în zilele noastre, multe alte smartphone-uri din ultima perioadă livrând procesoare, camere şi display-uri mai performante decât acestea. Totuşi, dispozitivele OnePlus tind să rămână „utilizabile” pentru perioade mai lungi, iar compania nu renunţă la suportul software pentru acestea. Astfel, utilizatorii de dispozitive OnePlus lansate în 2016, pot face acum update la cea mai nouă versiune de Android.

OnePlus a lansat actualizarea Oxygen OS 9.0.2 pentru OnePlus 3 şi 3T, acestea fiind acum pe aceeaşi versiune cu cele mai recente modele lansate. Întrucât Oxygen OS 9 este bazat pe Android 9.0 Pie, cele două telefoane primesc cu această ocazie şi funcţiile Google ale sistemului de operare, pe lângă optimizările şi îmbunătăţirile aduse de OnePlus. Este vorba despre optimizarea consumului de baterie, noi pictograme emoji şi noi animaţii şi elemente de interfaţă, la nivel de bază, cât şi unele adiţii mai complexe.

De exemplu, utilizatorii de OnePlus 3 şi OnePlus 3T pot acum folosi un sistem de navigaţie bazat pe gesturi, care a debutat în anul trecut pe dispozitivele OnePlus 6. Apoi, avem de a face cu noul Gaming Mode 3.0, care optimizează consumul de resurse pentru a prioritiza rularea de jocuri în condiţii optime, cât şi modul Do Not Disturb, pentru cei care vor să oprească complet notificările. Nu în ultimul rând, aplicaţia de telefon primeşte integrare cu serviciul Duo de la Google, iar aplicaţia de cameră primeşte integrare cu Google Lens.

Pe lângă toate acestea, dispozitivele primesc şi certificările de securitate din aprilie 2019, cu o lună în urmă faţă de dispozitivele Pixel, de exemplu. OnePlus obişnuieşte însă să lanseze destul de rapid aceste actualizări, deci probabil că vor trece în curând şi pe cetificările din luna mai sau poate chiar iunie.

Momentan, actualizarea a început să apară pe anumite dispozitive, însă nu pe toate, întrucât OnePlus aduce noul Oxygen OS 9.0.2 în mai multe etape, pentru a asigura viteze de download rapide pentru toţi utilizatorii. Dacă nu aţi primit încă update-ul OTA, acesta va ajunge cu siguranţă pe dispozitivele din gama OnePlus 3 în următoarele săptămâni.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult