OnePlus Nord 2 5G ar putea fi primul telefon al brandului cu procesor MediaTek

28.06.2021
OnePlus Nord 2 5G ar putea fi primul telefon al brandului cu procesor MediaTek

OnePlus a lansat în urmă cu doar câteva zile modelul Nord CE, o variantă de smartphone de buget care oferă majoritatea capabilităților necesare pentru o experiență de utilizare de calitate, dar un adevărat model Nord 2, care să înlocuiască vechiul model din 2020 pe piață încă nu și-a făcut apariția. Se pare însă că acesta nu este foarte departe, întrucât o listare pentru un model OnePlus Nord 2 5G a apărut pe site-ul AI Benchmark, dezvăluind și chipset-ul pe care acest model îl va folosi. Se pare că acesta va fi primul telefon OnePlus echipat cu un chipset MediaTek.

Configurația hardware OnePlus Nord 2 5G a fost dezvăluită pe site-ul unui test de performanță

Conform listării de pe AI Benchmark, OnePlus Nord 2 5G va folosi un chipset MediaTek Dimensity 1200, un chipset high-end din oferta producătorului taiwanez. De asemenea, aflăm că telefonul va beneficia de 8 GB memorie RAM, mai mult decât de ajuns pentru utilizarea de zi cu zi și chiar în situații de utilizare mai pretențioase. Cel mai interesant este însă faptul că în aplicații AI, acest procesor reușește să depășească modele de top ale altor companii.

De exemplu, MediaTek Dimensity 1200 este poziționat, conform acestui test, deasupra lui Exynos 2100 care se regăsește în Galaxy S21 de la Samsung. Deasupra sa în listă sunt însă procesoare precum Snapdragon 888 de la Qualcomm și Kirin 9000 de la Huawei. De altfel, procesorul Huawei este pe primul loc în top în testele de AI. Desigur, asta nu spune totul despre performanța brută a procesorului. În teste precum GeekBench sau AnTuTu, Kirin 9000 rămâne în urma modelelor Exynos și Snapdragon.

ai benchmark oneplus nord 2 5g

Pe lângă MediaTek Dimensity 1200, noul OnePlus Nord 2 5G va mai integra 128 GB stocare internă, un ecran AMOLED la 90 Hz cu diagonală de 6,44”, o cameră foto de 50 megapixeli și un acumulator de 4.500 mAh. Se zvonește că va primi și o configurație cu 12 GB memorie RAM și 256 GB stocare. De asemenea, din punct de vedere al design-ului, acest model ar putea fi bazat pe modelul Realme X9 Pro.

Prezentarea oficială a lui OnePlus Nord 2 5G este așteptată în luna iulie.

sursa: AI Benchmark

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult