OnePlus Nord 2 va folosi un chipset MediaTek Dimensity 1200

08.07.2021
OnePlus Nord 2 va folosi un chipset MediaTek Dimensity 1200

OnePlus are „probleme” în prezent cu limitarea performanței pe modelele de top,  însă foarte curând va lansa un nou dispozitiv mid-range, care, aparent, va oferi performanță nu foarte diferită. OnePlus Nord 2 5G tocmai a fost confirmat, acesta urmând să fie lansat în doar câteva săptămâni. Am aflat însă un detaliu foarte interesant despre acest model: faptul că va fi primul care va folosi un chipset MediaTek, modelul Dimensity 1200.

OnePlus Nord 2 este adevăratul succesor pentru modelul din 2020

Dimensity 1200 este un procesor high-end al companiei taiwaneze MediaTek, dar OnePlus a comandat o versiune puțin diferită. Aceasta se numește Dimensity 1200-AI și ar trebui să ofere un aport de performanță în aplicații care folosesc algoritmi deep learning și AI. Desigur, cipul este echipat cu 5G și permite utilizarea în regim dual-SIM a două cartele de acest fel.

“Dimensity 1200-AI este primul exemplu al inițiativei arhitecturii MediaTek Dimensity Open Resource, prin care am optimizat chipset-ul Dimensity 1200 5G pentru a livra o experiență personalizată pentru utilizatorii OnePlus,” a declarat Dr. JC Hsu, Corporate VP și GM al diviziei Wireless Communications Business din cadrul MediaTek. “Pe măsură ce inteligența artificială remodelează viitorul chipseturilor, această inițiativă oferă brandurilor precum OnePlus acces la cele mai noi capabilități bazate pe AI, cu flexibilitatea de a inova în moduri noi și interesante.”

OnePlus spune că noul procesor va permite modelului OnePlus Nord 2 să beneficieze de capabilități de îmbunătățire a fotografiilor și clipurilor video folosind AI. Astfel, ai 22 de scenarii de fotografiere optimizate, unde culorile și contrastul sunt ajustate automat pentru cele mai bune rezultate, cât și posibilitatea de a filma în HDR sau îmbunătățirea detaliilor din materialele înregistrate.

Dar probabil că procesorul Dimensity 1200-AI va fi cel mai mult solicitat în Gaming, unde OnePlus promite o rată de împrospătare ridicată, datorită acestuia și ecranului rapid. Compania a confirmat și primul joc care permite gameplay la un framerate ridicat: Brawl Stars.

Cele mai noi informații despre OnePlus 2 sugerează că telefonul ar putea fi lansat fie pe 22 iulie, fie pe 24 iulie. Vom primi cel mai probabil noi detalii despre acesta în perioada următoare.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult