OnePlus Nord CE 3 Lite, anunțat cu același procesor de pe modelul CE 2 Lite de anul trecut

06.04.2023
OnePlus Nord CE 3 Lite, anunțat cu același procesor de pe modelul CE 2 Lite de anul trecut

OnePlus a anunțat oficial noul Nord CE 3 Lite 5, un model din gama de medie, care ar trebui să ofere o experiență de bază în ecosistemul de dispozitive ale brand-ului. În timp ce majoritatea componentelor au fost actualizate față de CE 2 Lite de anul trecut, OnePlus nu a reușit să aducă îmbunătățiri și la categoria la care avea cea mai mare nevoie: procesorul. Astfel, noul telefon are un design nou, și multe upgrade-uri, dar este la fel de lent precum modelul anterior.

Nord CE 3 Lite de la OnePlus primește mai multe upgrade-uri, dar nu și acolo unde era cel mai necesar

Procesorul Snapdragon 695 este un model destul de vechi deja din portofoliul Qualcomm, însă multe companii încă apelează la el în gama de dispozitive mid-range, datorită faptului că este echipat cu un modem 5G. Astfel, aceasta este una dintre cele mai accesibile metode pentru a integra conectivitate 5G în telefoane de buget. Din păcate însă, puterea acestui procesor nu este tocmai de ajuns pentru a asigura o experiență de utilizare rapidă și fluidă.

Iar acest lucru este cam în antiteză cu faptul că Nord CE 3 Lite 5G vine cu un ecran de 6,72” cu rezoluție Full HD+ și refresh rate la 120 Hz. Acesta folosește un panel LCD, dar asta era de așteptat în zona de preț de buget în care este încadrat acest model.

Nord CE 3 Lite vine și cu 8 GB memorie RAM, un upgrade important, iar sistemul său de operare Oxygen OS permite creșterea memoriei cu până la 16 GB total prin memorie virtuală pe stocarea internă a dispozitivului de 128 GB. Există și un slot pentru microSD, care acceptă carduri de până la 1 TB.

Cu un acumulator de 5.000 mAh și încrcare SuperVOOC la 67W, acesta ar putea fi un telefon cu autonomie foarte bună, mai ales când luăm în considerare procesorul care are un consum mic de energie.

Camera foto face trecerea la un senzor de 108 megapixeli

Un alt upgrade pe care OnePlus Nord CE 3 Lite 5G îl primeste este la captitolul cameră foto, unde beneficiază de un senzor principal de 108 megapixeli f/1.8, care permite zoom la calitate bună prin crop pe senzor de până la 3x. De asemenea, telefonul primește un mod portret îmbunătățit și două camere auxiliare, ambele de 2 megapixei: un macro și un senzor de adâncime.

Un alt avantaj în piață pe care Nord CE 3 Lite îl are este suportul software. Fiind lansat cu Oxygen 13.1, acesta va primi doi ani de actualizări de sistem, până la Android 15, și trei ani de actualizări de securitate.

OnePlus spune că telefonul va fi disponibil în Europa începând cu data de 20 aprilie, la un preț de 329 euro, în variantele de culoare Pastel Lime și Chromatic Gray.

sursa: Phone Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult