OnePlus Open ar putea fi numele primului model pliabil al brand-ului Oppo

08.07.2023
OnePlus Open ar putea fi numele primului model pliabil al brand-ului Oppo

OnePlus vrea să iasă în evidență pe piața de dispozitive pliabile, dar nu obligatoriu cu un telefon semnificativ diferit față de concurența din piață. De altfel, zvonurile sugerează că va fi doar încă un „Fold”, similar cu ceea ce oferă Samsung deja de patru ani pe piață. OnePlus crede însă că poate ieși în evidență cu numele noului dispozitiv, care va fi unul neconvențional pentru acest tip de telefoane: „OnePlus Open”.

OnePlus Open s-ar putea diferenția de alte modele doar prin nume, nu și prin capabilități

Desigur, informațiile sunt momentan la nivel de zvonuri, fiind neconfirmate de companie, însă Max Jambor, leaker cunoscut de pe Twitter, a dezvăluit că OnePlus s-a hotărât la numele Open pentru primul său pliabil. Se pare că numele a fost stabilit deja din luna aprilie, chiar dacă între timp au tot apărut alte zvonuri care sugerau că telefonul se va numi OnePlus V Fold.

Printre alte nume posibile, pe care OnePlus le-a luat în considerare s-au numărat și „Wing”, „Edge”, „Prime” și „Peak”. Să zicem că Wing era greu de ales, întrucât unul dintre ultimele telefoane de la LG s-a numit Wing, și ar fi fost ciudat să vedem două telefoane cu același nume pe piață. Totuși, majoritatea producătorilor, inclusiv „fratele” mai mare al OnePlus, Oppo, folosesc Fold pentru a descrie telefoane cu ecrane pliabile la interior pe format pătrat, pentru că asta a folosit și Samsung atunci când a anunțat primul model de acest gen.

OnePlus Open va avea un nume mai ieșit din comun, însă nu ne așteptăm să vedem mari diferențe față de celelalte telefoane de acest gen din piață. Ne așteptăm la un telefon cu Snapdragon 8 Gen 2, un ecran de 8” pliabil și probabil o nouă interfață OxygenOS cu elemente adaptate pentru ecranul mare și multitasking. Având în vedere însă eșecurile pe partea de software de la OnePlus din ultimii ani, nu ne așteptăm la o experiență care să rivalizeze Samsung OneUI pentru pliabile. Momentan nu există nicio alternativă reală la funcțiile avansate pe care producătorul sud coreean le integrează în software-ul său.

OnePlus Open este așteptat pe piață cândva în cel de-al treilea trimestru, deci înainte de sfârșitul lunii septembrie.

via 9to5google

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult