OnePlus pregătește un model performant echipat cu procesor MediaTek

09.06.2021
OnePlus pregătește un model performant echipat cu procesor MediaTek

Compania OnePlus s-a remarcat prin motto-ul „Never Settle”, care sugera că nu trebuie să te mulțumești cu compromisuri la prețuri mai mici. Astfel, compania a încercat de-a lungul timpului să ofere cât mai multă performanță și construcție de calitate cât mai înaltă la cel mai mic preț. Totuși, în ultima perioadă acest lucru s-a schimbat, iar OnePlus oferă acum și dispozitive de medie sau chiar entry-level, pe lângă modelele sale premium, care au acum prețuri similare cu cele ale concurenței. Se pare că OnePlus va face compromisuri și la capitolul performanță, având deja în dezvoltare un model cu chipset MediaTek.

Până acum, OnePlus a livrat doar telefoane cu procesoare Snapdragon

Ce-i drept, MediaTek a dat lovitura în ultimii câțiva ani cu seria de procesoare Dimensity. Acestea încă nu pot concura de la egal la egal cu modelele Qualcomm, însă oferă alternative mai accesibile cu capabilități similare. Diferența este în general că procesoarele MediaTek sunt cu o generație sau două în urmă la capitolul putere de procesare, însă compensează prin preț și funcțiile integrate. De exemplu, noul modem 5G de la MediaTek, folosit alături de procesoare Dimensity, este la fel de rapid precum modemul 5G de la Qualcomm, folosit pe Snapdragon 888.

Conform Digital Chat Station, un leaker cunoscut de pe rețeaua de socializare Weibo din China, OnePlus are acum în lucru un prototip echipat cu procesor Dimensity 1200. Acesta ar putea fi o alternativă mai ieftină la modelul OnePlus 9, oferind specificații similare, precum un senzor foto de 50 megapixeli. Momentan nu este clar dacă acest model va face parte din seria principală, sau dacă va fi un model OnePlus Nord superior. Totuși, având în vedere că rulează OxygenOS deja, acest telefon va fi lansat și pe piața internațională, nu doar în China.

Modelele următoare de la OnePlus, precum OnePlus Nord CE 5G, sunt așteptate cu procesoare Snapdragon de la Qualcomm, deci va mai dura puțin până când vom vedea primul OnePlus cu procesor MediaTek. Rămâne de văzut cum vor răspunde fanii OnePlus la această veste, însă având în vedere problemele legate de stocurile de componente la nivel mondial, este posibil ca multe companii să apeleze la astfel de alternative pentru a putea lansa pe piață noi produse.

sursa: Slashgear

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult