OnePlus pregătește un smartphone cu încărcare rapidă la 150W: 100% baterie în 12 minute

28.02.2022
OnePlus pregătește un smartphone cu încărcare rapidă la 150W: 100% baterie în 12 minute

Momentan, cel mai rapid telefon OnePlus, în privința vitezei de încărcare este modelul OnePlus 10 Pro capabil să accepte până la 80W putere de încărcare prin cablul USB-C.

Potrivit informațiilor divulgate de Digital Chat Station, o cunoscută sursă de zvonuri despre produsele brandurilor smartphone din China, OnePlus va face un salt important pe partea vitezelor de încărcare, livrând un smartphone cu funcție de încărcare la 150W, mai mult decât întâlnim deja la telefoanele Oppo, un alt brand aflat sub controlul aceiași conglomerat de companii, BBK Electronics Corporation.

Cu nume neprecizat, noul telefon ar urma să vină cu chipsetul Dimensity 8100 echivalentul MediaTek pentru Snapdragon 888. Dispozitivul vine cu ecran FullHD+ OLED la 120Hz și camere foto performante, cu senzor principal Sony IMX766 de 50MP.

Cât despre principalul atu al noii serii , acumulatorul instalat vine cu o capacitate de numai 4500 mAh, posibil obținută după alocarea unei marje „de siguranță” din capacitatea reală posibilă cu tehnologia Li-Ion, cu scopul compensării degradării accelerate indusă de încărcarea accelerată. Alternativ, este perfect plauzibil ca acumulatorul împărțit pe cel puțin două celule să nu ajungă niciodată la capacitatea de încărcare teoretică suportată din construcție, OnePlus folosind doar porțiunea care permite atingerea celor mai mari viteze de încărcare.

Ce putem spune cu certitudine este că noul smartphone nu se va numi nici OnePlus 10 sau OnePlus 10 Ultra, detaliile configurației indicând altă mărime de ecran și chipset, decât soluția Snapdragon 8 Gen 1 deja zvonită pentru noua serie OnePlus. Complet nou, dispozitivul este așteptat cu ecran curbat, într-o  carcasă din sticlă și metal. Din păcate, pentru detalii complete va trebui să așteptăm mai multe dezvăluiri din partea companiei producătoare.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult