OnePlus prezintă telefonul său 5G la MWC, ascuns într-o carcasă de protecţie

26.02.2019
OnePlus prezintă telefonul său 5G la MWC, ascuns într-o carcasă de protecţie

OnePlus a prezentat la Barcelona primul său telefon 5G, însă acesta nu a fost în niciun fel anunţat ca un produs de sine stătător. Mai degrabă, producătorul chinez doreşte să demonstreze faptul că are capacitatea de a dezvolta un astfel de dispozitiv, iar pentru a prezenta tehnologia, compania a ales să ruleze un joc video printr-o reţea mmWave, care rula nativ pe un server al companiei Shadow, într-un data center din Amsterdam.

Telefonul OnePlus 5G a fost bine ascuns într-o carcasă mare şi albă, care ascunde complet design-ul exterior şi formatul ecranului. Nu este clar dacă acesta are un ecran cu notch sau unul complet, iar modelul expus sugerează mai degrabă că avem de a face cu un ecran foarte înalt, similar cu cel de pe noile dispozitive Xperia 1 şi Xperia 10 de la Sony.

Demonstraţia tehnologică a constat în rularea jocului Ace Combat 7 prin intermediul serviciului de streaming Shadow, telefonul fiind conectat la o antenă mmWave instalată în standul Qualcomm. Această antenă oferă viteze de până la 500 Mbps, însă în cazul rulării unui stream HD la 60 de cadre pe secundă, erau necesari doar 15 Mbps.

Conform The Verge, viteza de răspuns promisă de 5G nu a fost însă tocmai conform specificaţiilor. Reţelele 5G promit 1ms de latenţă, însă în cazul de faţă, comenzile erau preluate cu întârziere de până la jumătate de secundă. Desigur, există multe variabile în cazul de faţă care ar putea afecta performanţa. În primul rând, antena 5G nu este conectată la o reţea telecom, ci primeşte internet de la o reţea tradiţională, cu fir, întrucât infrastructura 5G din Spania nu este încă gata de lansare.

De asemenea, serverele Shadow din Amsterdam ar putea fi prea departe pentru a asigura o performanţă de joc bună în Spania. Nu în ultimul rând, în cadrul MWC există multe alte dispozitive şi antene pornite, iar acestea ar putea interfera cu Bluetooth-ul folosit pentru conectarea controller-ului la telefon.

Planul OnePlus este să lanseze un smartphone 5G în prima jumătate a acestui an, acesta urmând a fi seminificativ mai mare în dimensiuni şi mai scump decât modelele OnePlus de până acum.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult