OnePlus Z ar putea fi lansat în curând cu 5G și un preț mai mic decât seria 8

16.04.2020
OnePlus Z ar putea fi lansat în curând cu 5G și un preț mai mic decât seria 8

Evenimentul dedicat modelelor OnePlus 8 și 8 Pro nu a rezervat prea multe surprize pentru cei care au urmărit știrile și leak-urile despre aceste modele. A fost curioasă însă absența unui al treilea model al seriei, care era zvonit de mai multă vreme: OnePlus 8 Lite sau OnePlus Z, care trebuia să fie o versiune de medie a seriei, la un preț mai accesibil. Se pare însă că OnePlus organizează o lansare și pentru piața din China, pentru un produs nou, care ar putea fi chiar acest model care a lipsit din prezentarea de marți.

Compania a publicat pe contul său de Weibo o fotografie în care apare ceea ce pare a fi o cutie de telefon cu un semn de întrebare pe partea frontală. Astfel, putem presupune că este vorba despre dezvăluirea unui produs despre care încă nu știm nimic pe căi oficiale. Nu ar avea prea mult sens să vorbească acum despre OnePlus 8 sau 8 Pro de parcă acestea nu au fost anunțate. De asemenea, aceste modele sunt destul de scumpe, pornind de la 700, respectiv 900 de euro, ceva ce în China nu ar avea succes comercial.

oneplus z mobile

Astfel, o versiune mai modestă, dar la fel de actuală din punct de vedere al construcției și software-ului, ar putea fi un adevărat hit în această regiune. Zvonurile vorbesc despre un dispozitiv echipat cu un ecran Full HD+ la 90 Hz, cu chipset MediaTek Dimensity 1000, modem 5G și fără rezistență la apă sau încărcare wireless. OnePlus Z ar fi practic o versiune mai ieftină a lui OnePlus 8, cu performanță puțin scăzută, dar cu toate caracteristicile importante intacte.

Faptul că acest model se anunță în China ar putea însemna de asemenea faptul că acesta ar putea fi un model exclusiv acestei piețe. Alte telefoane cu procesoare MediaTek Dimensity 1000 au fost lansate în trecut exclusiv în China, variantele internaționale adoptând soluții Qualcomm. De asemenea, există posibilitatea ca acest dispozitiv să fie dedicat doar țărilor cu public sensibil la preț, precum China și India. Astfel, OnePlus ar putea să prefere să redirecționeze stocurile către aceste țări înainte să îl aducă în alte regiuni, unde probabil că nu s-ar vinde atât de bine.

Nu rămâne decât să așteptăm evenimentul de anunț de mâine din China, unde vor fi dezvăluite detaliile complete despre noul dispozitiv OnePlus, fie că este vorba despre OnePlus Z sau 8 Lite.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult