OnePlus Z ar putea deveni One Plus Nord, producătorul înregistrând un nou brand pentru Europa

09.06.2020
OnePlus Z ar putea deveni One Plus Nord, producătorul înregistrând un nou brand pentru Europa

Zvonuri recente arată că OnePlus Z ar fi de fapt doar numele de cod pentru smartphone-ul ce va fi lansat în cele din urmă sub numele OnePlus Nord, producătorul chinez înregistrând brandul cu rezonanță „premium” pentru folosirea în mai mute regiuni, inclusiv Europa.

Bonus, un al zvon arată și posibila dată de lansare, OnePlus Z (Nord) urmând să fie dezvăluit inițial pentru piața din India, în data de 10 iulie.

În ciuda denumirii pompoase, noul smartphone nu va fi flagship veritabil, producătorul OnePlus țintind un preț de nivel mediu, adecvat mult mai profitabilei piețe mid-range.

Zvonurile vorbeau inițial despre un OnePlus Z echipat cu un chipset MediaTek Dimensity 1000, un cip cu 5G performant al producătorului taiwanez. Se pare însă că OnePlus va continua totuși parteneriatul cu Qualcomm pentru acest model mai ieftin. Neconfirmat oficial, OnePlus Nord ar urma să fie bazat pe Snapdragon 765G, un chipset din oferta Quallcomm de nivel mediu, înzestrat însă cu performanțe superioare pe partea de GPU și conectivitate 5G.

Bazată deocamdată doar pe zvonuri, configurația ar urma să aibă ca element central ecranul Super AMOLED de 6.4 inch, suportând rezoluție Full HD și 90Hz rată de împrospătare a imaginii, pentru imagini cursive fără un consum prea mare de baterie. Camera foto ar urma să fie un model triple-camera nu foarte diferit celui întâlnit la seria OnePlus 8. La parte din față vom găsi o cameră foto aplicată în spatele ecranului perforat.

OnePlus Nord va rula Oxygen OS și ar putea ajunge în piețele europene până la finalul acestei veri. Încă neconfirmat, prețul la vânzare ar putea fi în India apropiat sumei de 330 dolari, cât este cerut și pentru modelul OnePlus 8 Lite.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult