Oppo anunță Find N2 și N2 Flip, noile sale telefoane pliabile

15.12.2022
Oppo anunță Find N2 și N2 Flip, noile sale telefoane pliabile

Oppo a anunțat în China cea de-a doua generație de telefoane pliabile din portofoliul său. Find N2 și Find N2 Flip sunt cele două noi modele, care concurează direct cu modelele Galaxy Z Fold4 și Flip4 de la Samsung, oferind formate similare de pliere. Desigur, Find N2 continuă în direcția originalului Find N, în timp ce varianta Flip adoptă un design familiar din această zonă de dispozitive.

Oppo Find N2 este mai ușor și mai subțire decât modelul original

Modelul Find N2 este cel principal al noii serii. Acesta păstrează formatul „Fold” al originalului, cu un ecran exterior pe format destul de „normal” și un ecran pliabil aproape pătrat la interior. Chiar dacă la prima vedere N2 nu pare să fie foarte diferit față de N-ul original, actualizările de la interior sunt semnificative și afectează chiar și anumite aspecte fizice.

Oppo Find N2 colors

De exemplu, telefonul este acum puțin mai subțire și mai ușor, cu o grosime de 14,6 mm atunci când este pliat și 7,4 mm atunci când este deschis. Întregul dispozitiv cântărește doar 233 grame, greutate similară cu cea a unui flagship „tradițional” din prezent. Acest lucru a fost posibil datorită unei balamale noi, cu mai puține componente și materiale mai ușoare. Apoi, ecranul exterior a fost redimensionat. Acesta este puțin mai îngust, cu 1mm, dar are o ramă mai mică de jur-împrejur. Aceste modificări au dus și la reducerea urmei de pliere de pe ecranul interior.

La nivel de performanță, ecranul exterior de 5,54” folosește acum un panel OLED la 120 Hz, față de 60 Hz, cu luminozitate mare, de 1.350 nits. Cel interior rămâne de 7,1”, cu raport de aspect 9.6:9, dar adoptă acum un panel OLED de tip LTPO, oferind refresh rate variabil între 1 și 120 Hz. Luminozitatea crește de asemenea la 1.550 nits. Ecranul primește și un strat de protecție anti-reflexii, ceva ce nu prea vedem pe telefoanele pliabile în general.

Oppo Find N2 tent

Configurația hardware este de asemenea actualizată, cu un chipset Snapdragon 8+ Gen 1, 12 sau 16 GB memorie RAM, 256 sau 512 GB stocare, acumulator de 4.520 mAh cu încărcare la 67W și un sistem nou de camere.

Camera principală de 50 MP folosește un senzor Sony IMX890 cu obiectiv stabilizat și diafragmă f/1.8, caera ultrawide primește un senzor Sony IMX581 de 48 megapixeli f/2.2, în timp ce camera cu zoom are upgrade la senzor Sony IMX709 de 32 megapixeli f/2.0. Acestea folosesc co-procesorul MariSilicon X, care poate procesa culorile conform algoritmilor Hasselblad, pentru un aspect unic.

Oppo Find N2 photo

Telefonul vine cu interfața ColorOS 13, bazată pe Android 13, însă sperăm că a primit îmbunătățiri semnificative față de ColorOS 12 de pe pliabile de anul trecut. Atunci când am testat Oppo Find N, am observat că deși hardware-ul era deja foarte bun, experiența software lăsa mult de dorit. Telefonul nu are o dată de lansare și a fost confirmat pentru lansare doar pentru China, momentan. Nici prețul nu a fost anunțat oficial, dar cu siguranță va fi dezvăluit, întrucât va intra la vânzare foarte curând.

Find N2 Flip concurează direct cu modelul Galaxy Z Flip4 de la Samsung

Modelul N2 Flip este mai mult decât un răspuns la Galaxy Z Flip4. Cele două teleoane arată aproape identic, în afară de ecranul exterior, care este mai mare pe noul telefon Oppo. Spre diferență de Samsung însă, producătorul Chinez a ales un chipset MediaTek. La baza lui Find N2 Flip stă Dimensity 9000+, un chipset high-end.

Oppo Find N2 Flip

Telefonul este echipat cu un ecran exterior mare, de 3,2” cu refresh rate la 60 Hz și unul interior pliabil de 6,8” la 120 Hz. Cu o baterie de 4.400 mAh și încărcare la 44W, acesta ar putea fi telefonul de tip Flip cu cea mai bună autonomie din piață, depășind atât capabilitățile modelelor Samsung, cât și pe cele de la Motorola.

La capitolul camere avem un senzor principal de 50 megapixeli, un ultrawide de 8 megapixeli și o cameră frontală de 32 megapixeli. Și aceste camere beneficiază de procesare a imaginii folosind MariSilicon X, co-procesorul dezvoltat de Oppo.

Pentru modelul Flip, Oppo a confirmat o lansare în afara Chinei. Tot nu știm însă data de lansare și nici prețul.

sursa: GSM Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult