Oppo anunță lansarea Find N2 Flip în Europa, primul concurent serios pentru Galaxy Z Flip4

16.02.2023

Așa cum era de așteptat de câteva luni deja, de când Oppo a anunțat seria Find N2 în China, unul dintre modelele pliabile ale companiei ajunge și în Europa. Este vorba doar despre Oppo Find N2 Flip, modelul „clamshell” al gamei, care va intra în concurență directă cu Galaxy Z Flip4 de la Samsung. Desigur, fiind un model mai nou, acesta are câteva avantaje față de concurență.

Find N2 Flip are un ecran mai mare la exterior

În timp ce Samsung a „reciclat” design-ul Galaxy Z Flip3 pentru modelul Flip4, Oppo este abia la prima generație de telefon pe format clamshell, așa că a integrat de la început un ecran exterior mai mare. Acesta oferă o diagonală de 3,26” și este poziționat vertical, spre diferență de alte modele clamshell din piață, care au ales formatul landscape. Pe acest ecran pot fi afișate widget-uri pentru aplicațiile principale de pe ecranul mare, oferind acces rapid la anumite funcții.

Oppo Find N2 Flip screen

Ecranu de la interior este în schimb comparabil cu cel al concurenței: diagonală de 6,8”, și un format puțin mai lat, care ar putea fi preferat de o parte dintre utilizatori. Ecranul are rezoluție 2.520 x 1.080 pixeli și oferă refresh rate variabil între 1 și 120 Hz, cu luminozitate de 1.600 nits. Ecranul exterior atinge maximum 900 nits.

Spre diferență de Samsung, care folosește chipset-uri Qualcomm, Oppo a ales un chipset MediaTek Dimensity 9000+, realizat special pentru acest tip de dispozitive. Acesta este mai bine optimizat din punct de vedere al consumului de energie și asigură performanță apropiată de Snapdragon 8 Gen 2, fiind bazat pe un proces de fabricație de 4nm. Oppo Find N2 Flip vine cu 8 GB RAM și 256 GB stocare internă.

Bateria este mai mare și se încarcă mai repede

La capitolul camere, avem două camere pe spate, la fel ca pe Z Flip4. Camera principală este bazată pe un senzor Sony IMX890 de 50 megapixeli, iar camera secundară este de 8 megapixeli. Astfel, sunt șanse ca modelul Samsung să ofere performanță mai bună la acest capitol. La interior există și o cameră de selfie de 32 megapixeli.

Oppo Find N2 Flip battery

Balamaua este un element important pentru telefoane pliabile, iar cea de pe N2 Flip, numită „Flexion”, permite poziționarea la oricare unghi între 45 și 110 grade. Aceasta este realizată cu un design mai simplu, cu puține componente, care va asigura rezistență mai bună în timp și dimensiuni reduse. Oppo promite 100 de deschideri zilnice, timp de 10 ani pentru acest element.

În cele din urmă, Oppo Find N2 Flip vine cu o baterie mare pentru un dispozitiv de acest gen. Folosește două celule care au în total o capacitate de 4.300 mAh, cu încărcare rapidă la 44W cu încărcătorul din cutie.

Prețul lui Find N2 Flip este neașteptat de bun

Cel mai interesant este însă prețul. Oppo pare că a făcut compromisurile corecte pentru a atinge un preț nu foarte mare pentru un telefon pliabil de acest gen. Anunțat în Marea Britanie, telefonul va costa 849 de lire sterline și va veni și cu o pereche de căști Enco X2 la pre-comandă.

Oppo Find N2 Flip Hinge

Lansarea pe piață este programată pentru 1 martie. În Euro, prețul este echivalent cu 956 de euro, deci ne putem aștepta la un preț în lei între 4.500 și 5.000, semnificativ mai ieftin decât prețul de pornire al concurenței de 5.349 lei. Între timp, modelele Samsung au ajuns pe la 3.649 lei, deci începem să vedem în sfârșit concurență în această zonă.

sursa: Phone Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult