OPPO anunţă R17 Pro, un telefon cu două baterii, trei camere şi design impresionant

24.08.2018
OPPO anunţă R17 Pro, un telefon cu două baterii, trei camere şi design impresionant

Producătorul chinez OPPO pare să se concentreze pe realizarea de smartphone-uri premium, care să atragă o parte din publicul interesat de dispozitive high-end ale producătorilor din top 3 (Samsung, Huawei şi Apple), întrucât a început să ofere o atenţie deosebită design-ului telefoanelor sale. După Find X, R17 şi F9, compania aduce pe piaţă modelul OPPO R17 Pro, cel de-al doilea smartphone din lume cu sistem foto cu trei camere, primul fiind Huawei P20 Pro.

Lista de specificaţii tehnice este foarte interesantă. OPPO nu obişnuieşte să creeze telefoane cu hardware de top, singurul său dispozitiv cu Snapdragon 845 fiind Find X, dispozitivul premium echipat cu cameră glisantă. Astfel, R17 Pro este realizat în jurul chipset-ului Snapdragon 710, un model destul de puternic pentru cei care nu se aşteaptă la performanţă similară cu cea a unui iPhone sau a unui model Galaxy de top. Lângă acest procesor avem 8 GB memorie RAM, 128 GB spaţiu de stocare şi un display de 6,4” cu rezoluţie Full HD+ (2.340 x 1.080).

La fel ca în cazul lui R17, ecranul are un mic decupaj în partea de sus pentru a găzdui camera foto frontală (25 MP), în formă de picătură de apă, de departe cel mai elegant decupaj pe care l-am întâlnit până în prezent. Difuzorul pentru apeluri este astfel ascuns într-o fantă care se crează în spaţiul dintre sticla care protejează ecranul şi rama metalică. Culoarea carcasei, care este o combinaţie de albastru şi mov aminteşte de modelul P20 Pro „Twilight”.

Tot de P20 Pro aminteşte si sistemul său de camere foto de pe spate, echipate cu trei senzori. Avem un senzor principal de 20 megapixeli (f/1.5), un senzor secundar de 12 megapixeli (f/2.4) şi o cameră foto „3D stereo” dedicată funcţiilor AR (f/2.6), conform OPPO. La interior, telefonul integrează două baterii, ambele cu capacitate de 1.850 mAh, pentru un total de 3.700 mAh. Acestea pot fi încărcate folosind un adaptor de priză de 50W, lucru care asigură 40% capacitate în doar 10 minute de încărcare. Acesta este al doilea telefon care foloseşte un sistem cu două baterii, primul fiind iPhone X de la Apple, cu un design în formă de L.

Senzorul de amprentă este de tip in-display, tăviţa pentru cartele SIM acceptă doar două nano SIM-uri, nu şi card micro SD, iar OPPO a eliminat de pe R17 Pro jack-ul pentru căşti. Telefonul se lansează în curând în Asia, iar faptul că este anunţat în aceeaşi zi cu lansarea în magazine a noului Galaxy Note9 cu siguranţă nu este o coincidenţă. Cel mai probabil, R17 Pro de la OPPO va beneficia şi de un preţ mult mai accesibil.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult