OPPO demonstrează o cameră foto cu zoom optic 5x care încape în carcasa unui smartphone compact

28.02.2017
OPPO demonstrează o cameră foto cu zoom optic 5x care încape în carcasa unui smartphone compact

De negăsit pe mai toate listele cu specificaţii care fac referire la dispozitive smartphone, funcţia Zoom Optic ar putea fi adăugată curând pe mai multe dispozitive, permiţând încadrarea imaginii la orice nivel de apropiere fără pierderi de claritate.

Necesitând folosirea unui ansamblu optic mai elaborat, costisitor şi dificil de acomodat în carcasa subţire a unui smartphone, funcţia zoom optic este cel mai adesea substituită cu un algoritm software. Acestea simulează efectul de apropiere decupând porţiunea centrală a imaginii generată de senzorul camerei foto, nivelul detaliilor scăzând în mod direct proporţional cu nivelul de zoom digital folosit.

Dacă până acum singura cale pentru a beneficia de zoom optic pe un smartphone era acceptarea unei construcţii mult mai voluminoase, cu obiectiv retractabil care depăşeşte cu mult profilul unei carcase înguste, o alternativă mai bună ar putea veni de la producătorul OPPO. Potrivit companiei producătoare, noua cameră foto cu zoom optic 5X este chiar mai subţire decât unele modele convenţionale prevăzute cu lentile fixe, încăpând în carcasa unui smartphone de numai 5.7mm grosime.

În loc de lentile dispuse pe verticală, care sunt apropiate sau depărtate pentru a obţine nivelul de zoom dorit, noua cameră foto propusă de OPPO adoptă un sistem cu două lentile dispuse pe orizontală, care economisesc spaţiu şi permit obţinerea unui zoom optic 5x.

Din păcate prototipul noii camere foto a fost demonstrat fără ca dezvoltatorul OPPO să prezinte şi un smartphone care va beneficia de această inovaţie, acest anunţ fiind lăsat pentru o dată ulterioară.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult