Oppo Find X5 Pro va avea o configurație similară cu OnePlus 10 Pro. Lista de specificații

15.01.2022
Oppo Find X5 Pro va avea o configurație similară cu OnePlus 10 Pro. Lista de specificații

Oppo pare să tragă tare pentru a ocupa golul din piață lăsat de Huawei în ultimii doi ani. Chiar dacă și-a consolidat divizia de smartphone-uri prin integrarea OnePlus, cândva un „văr” îndepărtat, înapoi în cadrul companiei, compania nu va renunța la seriile sale de dispozitive. Astfel, pe lângă OnePlus 10 Pro, care va fi lansat în curând în China și mai târziu în Europa, Oppo pregătește și un nou model high-end din gama Find X: noul Find X5 Pro. Avem acum primele detalii despre configurația hardware pe care noul telefon ar putea să o folosească.

Platforma hardware OnePlus 10 Pro și Oppo Find X5 Pro pare să fie aproape identică

Oppo Find X5 Pro pare să fie ca un „frate” aproape geamăn pentru OnePlus 10 Pro. Acesta ar putea integra componente foarte similare, singurele diferențe notabile urmând să apară la nivelul design-ului exterior.

Vorbim despre un dispozitiv cu o configurație de top, care are la bază chipset-ul Snapdragon 8 Gen 1 și un ecran AMOLED LTPO 2.0 cu refresh rate la 120 Hz și rezoluție QHD. Asemănările nu se opresc aici. Sistemul de camere este de asemenea foarte similar, cu doi senzori de 50 megapixeli, pentru camerele wide și ultra-wide, alături de încă un senzor de 13 megapixeli. Se pare că funcția de microscop de pe Find X3 Pro nu va fi prezentă și pe acest model.

De altfel, și la nivelul autonomiei și încărcării, cele două telefoane vor fi similare: acumulator de 5.000 mAh cu încărcare la 80W pe fir și 50W wireless.

Singura diferență importantă pe care o putem sesiza este prezența cipului de procesare a imaginilor MariSilicon X. Acesta este un cip proprietar, pe care Oppo îl va integra de acum înainte în toate dispozitivele sale de top sub brand propriu.

Nu va exista un Find X4

Sursa informațiilor pare să fie Digital Chat Station, care a publicat aceste informații pe celebrul său cont de Weibo. Postarea a fost însă ștearsă la scurt timp după postare, dar informația a fost pusă din nou pe Twitter de Abhishek Yadav, un leaker din India.

În cazul în care vă întrebați de ce Oppo lansează Find X5 Pro după Find X3 Pro, este vorba despre tradițiile chinezești. Numărul 4 este considerat cu ghinion în cultura chineză, întrucât numărul patru este omofon cu cuvântul pentru moarte.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult