Oppo Find X6 Pro primește listă preliminară cu specificații

23.11.2022
Oppo Find X6 Pro primește listă preliminară cu specificații

Oppo Find X6 Pro se alătură grupei de telefoane echipate cu IMX989, noul senzor Sony de 1 inch, optimizat pentru maximizarea calității imaginii.

Potrivit specificațiilor încă neconfirmate oficial, Oppo Find X6 Pro va avea nu mai puțin de trei module foto capabile să obține poze la rezoluție 50 megapixeli. Dintre acestea, camera principală bazată pe senzorul IMX989 va avea o rezoluție maximă de 160 megapixeli, însă pozele obținute la utilizare normală ar putea coborî chiar și la 16 megapixeli, folosind procedeul de pixel-binning special dezvoltat pentru maximizarea sensibilității la lumină. Altfel spus, goana după megapixeli a cam ajuns la final, viitoarea generație de telefoane flagship punând accent mai ales pe îmbunătățirea calității imaginii.

Probabil că senzorii secundare vor avea lentile de tip ultrawide și periscope, nivelul de zoom nefiind cunoscut pentru cel din urmă.

Nu foarte diferit de predecesorul X5 Pro, Oppo Find X6 Pro vine tot cu un ecran QHD+ AMOLED de 6,7 inch, producătorul chinez preferând să aducă doar îmbunătățiri de finețe.

Deocamdată nu este clar dacă Oppo Find X6 Pro va folosi soluția premium Snapdragon 8 Gen 2 oferită de Qualcomm, sau alternativa MediaTek Dimensity 9200, oferind aproape același nivel de performanță dar la un cost mai mic.

Cât despre partea de software, este practic o certitudine că Oppo va livra noua serie Find X6 cu firmware-ul ColorOS 13 (bazat pe Android 13), preinstalat direct din fabrică.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult