Oppo lansează alte trei modele Find X3: standard, Neo și Lite, cu prețuri mai mici

12.03.2021
Oppo lansează alte trei modele Find X3: standard, Neo și Lite, cu prețuri mai mici

Oppo Find X3 Pro a fost prezentat ieri de unul singur, însă compania chineză a lansat alte trei modele în cadrul acestei serii. Avem încă un Find X3 „standard”, similar în design și capabilități, un Find X3 Neo, un model high-end cu hardware puțin diferit și un model Find X3 Lite, care beneficiază de hardware mid-range premium și puțin „ADN” din seria Reno a companiei. Prețurile sunt semnificativ mai mici decât ale lui Find X3 Pro.

Oppo Find X3 este foarte similar cu modelul Pro

Modelul Find X3 standard a fost prezentat oficial în China și pare să fie extrem de similar cu modelul de top, diferențele fiind minore între ele. De fapt, ecranul de 6,7” cu rezoluție QHD+ și refresh rate variabil până la 120 Hz este identic, acumulatorul de 4.500 mAh cu încărcare la 65W rămâne, în timp ce sistemul de camere este de asemenea identic. Două camere de 50 megapixeli + o cameră zoom de 13 megapixeși și un macro avansat de 3 megapixeli.

Diferențele apar însă la nivelul configurației hardware, acest model fiind echipat cu Snapdragon 870, care este practic o revizie hardware pentru vechiul 865. Acesta este însă destul de puternic, în continuare, în timp ce memoria de 8 GB RAM este în continuare de ajuns pentru majoritatea utilizatorilor. Telefonul este livrat cu 128 sau 256 GB stocare și pornește de la un preț de 4.499 yuan, adică 580 euro. Rămâne de văzut la ce preț va ajunge în Europa.

Find X3 Neo este un semi-flagship

Modelul Oppo Find X3 Neo beneficiază însă de o configurație și un design similar cu un telefon mid-range premium. Totuși, configurația este una performantă, cu chipset Snapdragon 865, 12 GB RAM și 256 GB stocare internă. Ecranul este tot curbat, însă folosește un panel Full HD+ cu refresh rate la 90 Hz, cu o diagonală mai mică: 6,5”.

Find X3 Neo front

La capitolul camere foto, acest model păstrează senzorul principal de 50 megapixeli Sony IMX766 cu stabilizare optică, însă adoptă un senzor de 16 megapixeli pentru camera ultra-wide, un senzor de 13 megapixeli pentru camera cu zoom și un senzor de 2 megapixeli pentru camera macro. Acumulatorul de 4.500 mAh se încarcă tot la 4.500 mAh. Acest model are și un preț pentru europa de 699 lire sterline, deci în jur de 815 euro. Lansarea este programată pentru 14 aprilie.

Modelul Lite beneficiază de „ADN” de la seria Reno

În cele din urmă, Oppo Find X3 Lite este o variație a configurațiilor Reno 5 Pro 5G. Folosește un design similar și o configurație hardware „înfrățită”, cu chipset Snapdragon 765G la bază, 8 GB memorie RAM și 128 GB stocare internă. Ecranul de 6,4” Full HD+ afișează un refresh rate de 90 Hz. Și acest model are încărcare foarte rapidă la 65W, dar bateria este puțin mai mică: doar 4.300 mAh.

find x3 lite charge

Camera foto principală folosește un senzor de 64 megapixeli și este alăturată unui senzor de 8 megapixeli de tip ultrawide, cât și unui senzor de 2 megapixeli pentru fotografii macro. Oppo Find X3 Lite costă 399 lire în Marea Britanie, adică în jur de 465 euro.

sursa: GSM Arena, 2

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult